Szög a Bayern-koporsóba

München/Milánó/La Coruna. Félidejéhez érkeztek a Bajnokok Ligája első csoportkörének küzdelmei. Az érdeklődés középpontjában álló Bayern a harmadik játéknapon sem mozdult el a sír széléről, 29 meccsből álló hazai veretlenségi sorozata után kedden kikapott az AC Milantól. Újabb szög került a bajorok koporsójába.

Edgar Davids (Juventus) kapura tör a Newcastle elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Jemaine Jenas tisztes távolból figyeli a torinói futballistátČTK/AP-felvételMásoktól függ, hogy lezárul-e a szemfedő, mert hiába nyernék meg a hátralévő három meccsüket (ebből kettőt idegenben, a Milan és a Depor ellen), ha az ellenfelek eredményei ellenük alakulnak. Franz Beckenbauer klubelnök is meglehetősen pesszimista: „Három mérkőzésen egy pontot szerezni nem valami dicsőség, csodának kellene történnie, hogy továbbjussunk. A Milan ellen nem játszottunk rosszul, de nem tudtuk kihasználni helyzeteinket.”

ĺgy igaz, a müncheniek mezőnyfölényben futballoztak, támadásaikból azonban hiányzott az átütőerő és a hatékonyság. Az első félidőben jobb híján távoli lövésekkel ijesztgették Didát, és bár a szünet után a széleken már többször is sikerült a milánói védelem mögé kerülniük, a brazil kapus jó napot fogott ki, és majdnem mindent hárított. A meccset Filippo Inzaghi döntötte el. Ahogy írják róla, szinte semmit sem csinált (mint annak idején Paolo Rossi), „csak” rúgott két gólt. Csapata nyolc BL-találata közül hét az ő nevéhez fűződik. Ez már igen! Az egyik újság írta róla: „Inzaghi és a Milan: kincset érő nyugalom a gólgyártásban.”

Állítólag vad iramban zajlott a La Coruna–Lens összecsapás, az első félidőben csak szenvedtek a hazaiak, de szünet után olyan tempót diktáltak, játékban annyira feljavultak, hogy az egyébként stílusosan futballozó franciák legszívesebben a stadionból is kifutottak volna.

Hiába küzdött fogcsikorgatva a Newcastle Torinóban, továbbra is gól nélkül áll a táblázat végén. Annak ellenére, hogy az első félidőben nem született gól, rendkívül mozgalmas volt a meccs, a vendégek győzelemre játszottak, Alan Shearer lőtt is egy gólt, amit a bíró tévesen nem adott meg. Aztán jött – természetesen – Del Piero, a világ talán legjobb szabadrúgáslövője, és a jobb felső sarokba talált, majd rúgott még egyet, váratlanul, minden előkészület nélkül. A meccsen majdnem tragédia történt: Di Vaio összefejelt az egyik angollal, elveszítette eszméletét, kórházba kellett szállítani. „Játékosaim mindent kiadtak magukból, ellenfelünk nem volt jobb nálunk, de ilyen tétmeccsen az dönt, ki rúgja az első gólt. Del Piero megtette” – kommentálta az összecsapást Bobby Robson, a Szarkák edzője.

Rangon aluli színvonalat hozott a Feyenoord–Dinamo Kijev találkozó. A védekezésre összpontosító ukránok tökéletesen semlegesítették a gólvágó van Hooijdonkot, s tulajdonképpen ez döntött. Bár az is igaz, mindkét oldalon akadt egy-két óriási lehetőség. A kijeviek csak annak örülhettek, hogy hét idegenbeli kupameccsük után végre nem kaptak ki.

Tizenhetedik idegenbeli meccsén sem tudott pontot szerezni az Olimpiakosz. Beckhamék egy sima négyest hintettek a görögöknek, akik teljesen alárendelt szerepet játszottak az egyre jobban magára találó MU ellen. Pedig a manchesteri csapatból hiányzott kontinensünk egyik híres gólvágója, a holland van Nistelrooy. Tehát most már más szemüvegen keresztül kell néznünk a görögök korábbi győzelmét a Leverkusen ellen, mert a németek éppen azt a Maccabit verték meg, amelyik három „fát” adott a helléneknek. Persze úgy, hogy azok 1:0-ás német vezetésnél 11-est hibáztak.

Nagyon elégedett volt csapata, a Barcelona teljesítményével és eredményével a nagyképű kijelentéseiről híres Louis van Gaal holland edző: „Simán nyertünk a Lokomotív Moszkva ellen, számunkra szinte már csak formalitás a hátralevő három mérkőzés.”

Több csapat van ilyen helyzetben. De még a sereghajtók helyzete sem teljesen reménytelen – elméletben. (T. V.)

A tegnap esti találkozók (A-CSOPORT: PSV Eindhoven–Borussia Dortmund, AJ Auxerre–Arsenal; B-CSOPORT: FC Liverpool–Szpartak Moszkva, Valencia–FC Basel; C-CSOPORT: AEK Athén–Real Madrid, Racing Genk–AS Roma; D-CSOPORT: Internazionale–Olympique Lyon, Rosenborg Trondheim–Ajax Amsterdam) lapzárta után kezdődött.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?