Szócsata a folyosón

Budapest. Előzetes letartóztatásba helyezte a Simon-ügy három, szabadlábon lévő vádlottját a budapesti Fővárosi Bíróság a tegnapi első tárgyaláson, mert a bíró szerint a halált okozó testi sértés vádjától eltérően akár különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésként is minősülhetnek a történtek.

A törvény szerint a halált okozó testi sértés 2-től 8 évig, az emberölés viszont 5-től 15 évig, minősített esete pedig akár életfogytig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható. A három szabadlábon lévő vádlott, akik az eljárás során korábban már voltak előzetes letartóztatásban, a pénteki tárgyaláson kétmillió forintos óvadékot ajánlottak fel, ám azt a bíró elutasította. ĺgy nyomban sor került a letartóztatásokra. Negyedik társuk, az elsőrendű vádlott az eljárás kezdete, 2002. áprilisa óta letartóztatásban van. Simon Tibor egykori ferencvárosi labdarúgót, aki a nemzeti válogatottban is szerepelt, a vád szerint 2002. április 21-én hajnalban egy szórakozóhelyen kipattant szóváltást követően az utcán olyan súlyosan bántalmazták, hogy két nappal később belehalt sérüléseibe. A pénteki tárgyaláson az elsőrendű vádlott, G. János a bántalmazást illetően bűnösnek vallotta magát, a halálos eredményt illetően azonban nem ismerte el bűnösségét és kijelentette, hogy megbánta tettét. Azt állította, hogy a Café Allure nevű szórakozóhelyen Simon Tibor leköpte, mire „borzasztóan ideges lett” és megütötte a sértettet. Ezután Simon Tibor megpróbált visszaütni, elesett, majd kimenekült a helyiségből. Az elsőrendű vádlott azt vallotta, hogy nem sokkal később ő is elindult, de az utcán valamit – arra, már nem emlékszik, hogy mit – a fülébe súgtak. Ezért odament a sértetthez és egyszer nagy erővel megütötte. Ettől Simon Tibor a földre zuhant. Akkor a vádlott elmondása szerint egyszer belerúgott a földön fekvő emberbe, majd elment.

A vád szerint a halálos eredményt több durva, mélyre hatoló, az agyállományt roncsoló fejsérülés okozta, amely legalább két nagy erejű erőbehatástól és a földre zuhanástól keletkezett. A 28 éves elsőrendű vádlott, aki ellen több büntetőeljárás indult már például garázdaság illetve önbíráskodás miatt, a vádbeli cselekmény után nyolc nappal adta fel magát. Akkoriban két ügy miatt körözték. A pénteki tárgyaláson meghallgatott további három vádlott, akik a szórakozóhely biztonsági őrei voltak, ellentmondásos vallomásaikban tagadták, hogy részt vettek volna Simon Tibor bántalmazásában. Az ügy harmadrendű vádlottja, H. János – aki abban az időben a Készenléti Rendőr-ségnél dolgozott – szintén azt állította, hogy nem ütötte meg a sportolót.

A tárgyalás első napján 15-20 Fradi-drukker is jelen volt, és a bírósági ülés szünetében komoly szóváltás alakult ki köztük és az egyik vádlott, G. János ismerősei között. A szócsata végén majdnem ölre mentek a felek. A hangoskodást végül idősebb Simon Tibor állította le, arra kérve a veszekedőket, hogy adózzanak tisztelettel fia emlékének. (mti, nb1.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?