„Szó sincs pánikhangulatról!”

Remekül rajtolt a jégkorong Extraligában a tavalyi döntős Dukla Trenčín csapata, aztán váratlanul megtorpant, szeptember 25-e óta nem szerzett pontot, s egyre lejjebb csúszik a tabellán. Július Šupler vezetőedzőt a hullámvölgy okáról faggattuk.

Igor Murín távozása után kapusgondokkal küszködik Július Šupler, a Trenčín vezetőedzője. A fiatal Sivýt (felvételünkön) a nyitrai mérkőzésen (az újonc nyert 3:1-re), két harmad után Hála váltotta fel. TASR-felvételNem nyugtalanítanak a sorozatos vereségek?

Egy biztos, nem kellemes dolog zsinórban négyszer vesztesként lekorcsolyázni a jégről, de azért szó sincs pánikhangulatról! Nincs miért izgulnom, mert még csak a bajnokság legelején vagyunk. A sorozatos vereségek ellenére – minden különösebb gond nélkül – folytatódik a csapatépítés. Tavaly is hasonló cipőben jártunk, s aztán egészen a döntőig jutottunk.

Vajon mi okozhatta a váratlan visszaesést?

Sajnos, még én sem tudom, ugyanis a hullámvölgyek mindig kiszámíthatatlanok. Például a címvédő zólyomiak hatszor kaptak ki, s aztán egyik napról a másikra magukra találtak. Remélem, a mi vesszőfutásunk is rövidesen véget ér, s már pénteken legyőzzük a Liptovský Mikuláš gárdáját.

Hossa és Chára távozása után kezdett bukdácsolni a trencséni együttes...

Ez így igaz, ám azzal valamennyien tisztában voltunk, hogy szeptember végén mindketten aláírják az új szerződést és visszatérnek Ottawába. Az is egy kicsit megzavarhatta a fiúkat, hogy Murín kapus váratlanul Oroszországba igazolt. Mind Hála, mind pedig Sivý még tapasztalatlan, azonban bízom abban, hogy mindketten rövidesen lehiggadnak, s a csapat erősségei lesznek.

Mivel lennél elégedett az alapszakaszban?

A negyedik hely is jó eredmény lenne. Tudom, most mindenki azt várja tőlem, hogy ismét a döntőbe jutást említsem. Messze van még a pontvadászat hajrája, addig sok minden történhet. Ha sikerül kiegészíteni a keretet, akkor most is meglepetést okozhatunk. Ezúttal sem szomorkodnék, ha „csak” a második helyen kötnénk ki...

Mi a véleményed a lebonyolítási formáról?

Nem vitás, a nyolccsapatos Extraliga sokkal színvonalasabb volt. A menetrenddel kapcsolatban csak annyit, hogy az illetékesek a program összeállítása előtt meg sem kérdezték a csapatokat. Sokkal jobb lenne, ha kétszer egymásután redeznének heti három fordulót, aztán pedig szintén kétszer két felvonást. ĺgy a pihenésre is jutna egy kis idő.

A válogatottban nem sok vizet zavarnak az extraligás hokisok. Miért?

Hiányoznak a komoly megmérettetések, a honi pontvadászatban sok az előre lefutott meccs, és, sajnos, nagyon kevés nemzetközi találkozót játszanak élvonalbeli csapataink. Remélem, a közeljövőben változik a helyzet, s már az olimpián, valamint az ezt követő világbajnokságon szóhoz jut a válogatottban egy-két fiatal tehetség. Azért vagyok derűlátó, mert utánpótlásban, szerencsére, nincs hiány. Nálunk például évente két három junior hokis kerül be a felnőtt csapatba.

Ha ismét felkérnének, elvállalnád a válogatott irányítását?

Bármikor igent mondanék, mert ilyen attraktív ajánlatot nem lehet és nem is szabad visszautasítani. De ez egyelőre nem jöhet számításba, ugyanis jól érzem magam a Duklában és a 20 éven aluli válogatottnak sem szeretnék hátat fordítani.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?