Szlovák siker a nyitányon

Győzelemmel rajtolt a szlovák válogatott a pénteken kezdődött kanadai jégkorong-világbajnokságon. Július Šupler szövetségi kaptány védencei 5:1-re verték a norvég együttest.

Marcel Hossa ütötte a szlovákok negyedik góljátSITA/AP-felvételA szlovákok a C csoport nyitófordulójának második találkozóján (az elsőt Finnország szintén 5:1-re nyerte Németország ellen) kezdettől fogva fölényben hokiztak. A 10. percben Melichárek nem túl erős lövése a norvég Holtetről a hálóba pattant. A gól megzavarta az északiakat, akik hibát hibára halmoztak. A Šupler-legénység ezúttal határozott volt a kapu előtt, és a helyzeteket is kihasználta. Sokat jelentett, hogy remekül kezdték a harmadokat a szlovákok: a második játékrész 15. másodpercében ütött gól után a harmadik harmadban Marcel Hossa már a 7. másodpercben eredményes volt. A mérkőzés főszereplője Róbert Petrovický volt, aki gólt ütött, és két gólpasszt is adott társainak.

„Egy hete játszottunk utoljára, tehát alig vártuk már, hogy újra jégre lépjünk – mondta a svéd Leksand 35 éves csatára, majd így folytatta. – Tisztában vagyunk azzal, hogy nem mi rendelkezünk a legjobb csapattal, de ezek a fiatal játékosok keményen edzettek a vb előtt, s mindent megtesznek a győzelemért.”

Július Šupler szövetségi kapitány így értékelte védencei teljesítményét: „Mindenki betartotta a taktikai utasításokat, a meccs nagy részében fegyelmezetten hokiztunk. Természetesen itt-ott becsúsztak kisebb-nagyobb hibák, de szerencsére ezeket a megingásokat szívós ellenfelünk nem használta ki. Örülök, hogy Lašák kapus is feladata magaslatán állt. A sikeres rajt után nyugodtan készülhetünk a németek elleni meccsre.”

Róbert Petrovický, a meccs legjobbja, a szlovák együttes legidősebb hokisa így látta az északiak elleni mérkőzést: „Biztosan nyertük meg az első meccset, és ez nagyon fontos dolog. Amikor nem ment a csapatnak, Lašák kapus besegített. Megvan az első három pont, bizakodva várjuk a folytatást.”

Ľubomír Višňovský elismerte, hogy a csapat nem játszott látványosan, de az a fontos, hogy nyert. „Le a kalappal szurkolóink előtt, akik kezdettől fogva sport?szerűen buzdítottak. Sokszor az volt az érzésem, hogy hazai pályán játszunk” – mondta a Los Angeles hátvédje.

„Elégedett vagyok, hiszen megvan a három pont. Kicsit nehezítette a dolgom, hogy a kapu előtt rossz minőségű volt a jég, s vigyázni kellett nehogy megpattanjon a ko?rong” – mondta Ján Lašák kapus.

Roy Johansen, a norvég válogatott szövetségi kapitánya elismerte, hogy esélyük sem volt a sikerre: „Gratulálok az ellenfélnek, amely minden poszton jobb hokisokkal rendelkezik, mint mi. Jól védekeztünk, mégis öt gólt kaptunk, s ez is a szlovákokat dicséri. A negyedik gólig hősiesen küzdöttünk, ezután azonban már feladtuk. Nekünk nem a szlovákok ellen kell pontot, pontokat szereznünk…” (s, zsi)

A MAI MŰSOR

A csoport

19.00: Svájc–Fehéroroszország; 1.00: Svédország– Franciaország.

C csoport

21.30: Finnország–Norvégia; 1.15: Szlovákia–Németország.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?