Szlovák klubokat is érint a bundabotrány

Pozsony |

<p>Két szlovák ellenféllel vívott felkészülési meccs is szerepel azon a listán, melyet a Blikk napilap tett közzé, s mely állítólag az Europol által vizsgált 33 magyar érdekeltségű, a bundabotrányban érintett futballmérkőzést tartalmazza.</p>

 

Az egyik a 2011. január közepén játszott Budapest Honvéd–Duslo Šaľa találkozó, amely 5:1-es hazai győzelemmel ért véget, a másik a két héttel későbbi Honvéd–Banská Bystrica mérkőzés, amely 1:0-s hazai vezetésnél félbeszakadt, mert a 81. percben a besztercebányaiak edzője a csapata ellen megítélt büntetőt követően lehívta védenceit a pályáról. A vágsellyeiek elleni 5:1-es Honvéd-sikerről a Nemzeti Sport annak idején a következőket írta: „A szlovák bajnokság másodosztályának utolsó helyén álló vágsellyei csapat csak az első félidőben tartotta a lépést az első felkészülési meccsét vívó házigazdával.” Takács Tibor, a vágsellyeiek alelnöke még nem hallott a listáról, amikor lapunk megkereste. „Nem láttam ezt a bizonyos listát. Így hirtelen arra sem emlékszem, ott voltam-e azon a bizonyos mérkőzésen, már nagyon régen volt” – mondta Takács. A kérdésre, milyen lépéseket terveznek, ha beigazolódik, hogy a Duslo is érintett az egész Európát behálózó fogadási botrányban, Takács szintén nem tudott felelni: „Utána kell nézni, pontosan mi is történt. Egyelőre nem tudok mit mondani.” A mérkőzések azért is lehetnek gyanúsak, mert mindkét esetben a bundabotrány egyik gyanúsítottja, Lengyel Kolos volt a játékvezető, aki a hatóságok szerint válogatott mérkőzések manipulálásában is közreműködött. Miközben a szlovák futballban a bundabotrány továbbra is tabutémának számít, egy neve elhallgatását kérő jégkorongozó a Plus 1 deň című bulvárlapnak nyilatkozott a hokiban működő bundamaffiáról. „A kilencvenes években terjedt el a meccsek manipulálása, akkor jött ide a balkáni maffia” – nyilatkozta az egykori extraligás hokis. Elmondása szerint egy meccs befolyásolásához elég volt két-három játékost beszervezni, s olyan is előfordult, hogy a hokisok egymáshoz vágták a tippszelvényeiket, s verekedés tört ki közöttük. (bt)A nemzetközi bundabotrány magyar vonatkozásaival a keddi Focitippben kiemelten foglalkozunk.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?