Szlovák jégkorongliga – A szövetség nem szeretné félbeszakítani a bajnokságot

Miroslav Šatan

A Szlovák Jégkorong Szövetség (SZĽH) nem szándékozik félbeszakítani a Tipos Extraliga küzdelmeit a koronavírus-járvány miatt.

„A szövetség jelenleg nem hisz a bajnokság felfüggesztésében, de a ligatanács a következő ülésén ezt a lehetőséget is megvitatja” – jelentette ki az SZĽH szóvivője.

Hozzátette, a bajnoki mérkőzések szüneteltetése rendkívül rossz hatással lenne a klubok anyagi helyzetére, ezért meg kell birkózni a jelenlegi helyzettel, és folytatni kell a mérkőzések szervezését azon csapatok között, amelyek éppen nincsenek karanténban.

Aneta Budi, a profi klubok szervezetének vezetője kijelentette, a jövő héten több csapat ismét edzésbe áll, a menetrendben pedig több mérkőzés szerepel.

Az eredetileg péntekre tervezett hat meccsből egyet sem tudtak lejátszani, csak az első fordulóból elhalasztott DVTK Jegesmedvék–Trenčín találkozót pótolták, amelyet a trencséniek 3–2-re megnyertek.

Jelenleg hat csapat van karanténban a játékosok vagy a munkatársak koronavírus-fertőzése miatt (Liptovský Mikuláš, Slovan Bratislava, Banská Bystrica, Dukla Michalovce, HK Poprad és HK Nitra), és további kettő (HKM Zvolen, HC 07 Detva) vár a tesztek eredményére, ezért csak négy együttes (Dukla Trenčín, DTVK, HC Nové Zámky és HC Košice) játszhat mérkőzést.

Az Extraliga koronavírus-protokollja szerint a gyógyultnak nyilvánított játékosoknak három hónapig nem kell további teszteken átesniük.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?