Szilágyit ezen a napon semmi nem zökkenthette ki

London |

<p>Vasárnap este megszületett a magyar küldöttség első londoni aranya, a magyar férfi kardvívás 13. egyéni olimpiai bajnoki címe.</p>

„Ma olyan napot fogtam ki, hogy bárki szembejöhetett volna” – nyilatkozta boldogan Szilágyi Áron, a magyar csapat első londoni olimpiai bajnoka. A 22 éves kardvívó fantasztikus vívással menetelt az aranyéremig, a döntőben az olasz Diego Occhiuzzit győzte le.


Az eredmények alapján a magyar versenyző a negyeddöntőben vívta a legszorosabb meccset – a 32 között a malajziai Ju Peng Keant nagyon simán, 15:1-re, a következő fordulóban a címvédő kínai Csungot 15:10-re verte, a nyolc között azonban a német Hartung 13:8-ról egyenlített ellene, ám Szilágyi végül tudott újítani, s 15:13-ra nyert. Az elődöntőben az orosz Kovaljovot 15:7-re verte, a döntőben Occhiuzzi ellen pedig oktatott.


A keddi Új Szóban extra mennyiségű sportcikket olvashatnak. Az olimpiai hírek mellett a focié lesz a főszerep. A Focitippben topligás átigazolási körképpel jelentkezünk!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?