Szépített a bajnok

Pozsony. A zólyomi mérkőzések (mindkettőt a Slovan nyerte) után tegnap az Ondrej Nepela Téli Stadionban a harmadik felvonással folytatódott a négy győztes meccsig tartó jégkorong Extraliga-döntő. Ma (17.00 – élőben közvetíti az STV 2) ismét a fővárosban találkoznak a finálé résztvevői.

Nem volt hiány parázs jelenetekben a Slovan–Zvolen jégkorongmérkőzésen a bajnoki címértTASR-felvételMár a 15. másodpercben vezetést szerezhetett volna a Zvolen, Šechný közeli lövését azonban Rybár reflexmozdulattal hárította. Ezután fokozatosan átvette az irányítást a Slovan, s több ígéretes helyzetet is kidolgozott, ám ezeket mind elpuskázta. Pištek a kapu torkában elvétette a korongot, Kapuš, majd pedig Kusovský közeli lövése kerülte el a kaput, aztán Kollár öt méterről az oldalhálóba bombázott. A kihagyott ziccerek után feljött a bajnok, előbb Pukalovič kapáslövését hárította Rybár, nem sokkal ezután Rajčák ajtó-ablak helyzetből mellé durrantott, egy perccel a szünet előtt pedig Klepáč célzott pontatlanul.

Hallatlanul izgalmas volt a második harmad eleje is. Előbb Marušin bíró a kapus szabálytalan támadása miatt nem adta meg a házigazdák gólját, nem sokkal ezután a másik oldalon már szabályos találatot könyvelhettünk el: Daňo lövését még Rybár kiütötte, ám a jókor érkező cseh Krayzel a hálóba továbbította a korongot. Négy perccel később védelmi hibából, Kropáč jóvoltából egyenlítettek a kékek. A 28. percben szerencséje volt a pozsonyi együttesnek, Kowalczyk lövése ugyanis a kapufáról vágódott ki. Több mint öt percen át emberelőnyben játszhatott a Slovan – de eredménytelenül. Kapuš például három méterről sem tudott a hálóba találni. Nem így Daňo, aki egy perccel a mások szünet előtt ismét előnyhöz juttatta a vendégeket. Ezt követően mindkét oldalon kimaradt egy nagy helyzet.

Az utolsó 20 percben a vendégek őrizték egygólos előnyüket, a sok hibával korongozó pozsonyiak képtelenek voltak helyzetbe kerülni. Az utolsó másodpercekben a kapusukat is lehívták, s ekkor ütötték a vendégek a harmadik gólt. Ezt követően a magukról megfeledkezett nézők különféle tárgyakat dobáltak a jégre, s percekig állt a játék.

A zólyomiak tehát a két hazai vereség után talpra álltak, és sikerült szépíteniük, így az első pozsonyi találkozót követően (összesítésben) a Slovan már csak 2:1-re vezet.

Gólütők: Kropáč (25.), ill. Krayzel (21.), Daňo (39.), Šechný (60.). A találkozót 8 ezer néző (telt ház) Marušin vezette. (zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?