Szép befejezés a Slovan és a Trnava célja

Slovan.Lille

A Slovan már továbbjutóként győzelemmel szeretné lezárni szereplését az Európa-konferencialigában hazai pályán, míg a Trnava nehéz helyzetben lép pályára az isztambuli katlanban.

A pozsonyi égszínkékek csütörtökön 21 órától hazai pályán fogadják a szlovén bajnokság második helyén álló Olimpija Ljubljana csapatát, míg a nagyszombatiak 18:45-től a továbbjutásra hajtó Fenerbahce otthonában küzdenek meg a H csoport utolsó mérkőzésén.

Örömjáték

Az A jelű négyesben a Slovan matematikailag még megelőzheti az élen álló Lille csapatát, de ehhez az kéne, hogy a franciák ne győzzenek otthon a feröeri Klaksvík ellen, amire kicsi az esély. Ennek fényében a szlovák bajnok egyfajta örömjátékra készül, legalábbis a vezetőedzőjük szavai szerint.

„A második helyünk már biztos, de megpróbáljuk megnyerni a holnapi meccset. Ez már az emberekről, a bónuszokról szól – nyitotta a szerdai sajtótájékoztatót id. Vladimír Weiss, aki reményét fejezte ki, hogy telt ház előtt léphetnek pályára. A szakember szerint mivel a szlovének számára sincs komoly tétje a meccsnek, nyitott játékkal állhat ki az ellenfél és egy élvezetes összecsapásnak néznek elébe. – Ha reálisan nézem, akkor a Lille otthon le fogja győzni a Klaksvíkot és megőrzi az első helyét. Mi viszont szépen akarjuk zárni a nemzetközi évünket és fel akarunk készülni a Dunaszerdahely ellen is, ami talán még ennél is kiélezettebb meccs lesz. A Ljubljana edzőt váltott, bár nekem az előző szakember is szimpatikus volt, és kicsit támadóbb felfogásban kezdtek játszani, ami a bajnokságban jól is megy nekik. Jobban szervezettek, kevesebb lehetőség jut most az ellenfeleknek, így talán azt is mondhatom, hogy jobban védekeznek” – foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat Weiss, aki eltiltás miatt nem számíthat Szavvidisz és Lovat játékára, valamint a hosszabb ideje sérült fiára sem. Az a vágya viszont valószínűleg nem válik valóra, hogy megteljen a Nemzeti Futballstadion, hiszen szerda délután még csak 13 ezer jegyet adtak el.

A meccset, melyet az RTVS Šport élőben közvetít, a török Arda Kardesler vezeti, a VAR előtt edig honfitársa, Koray Gencerler dönt majd.

Többen nem utaztak

A nagyszombati Spartak számára a Fenerbahce elleni mérkőzés eddig sem ígérkezett könnyűnek, de újabb problémák merültek fel. A sérüléssel bajlódó Štefánik és Štetina mellett a hétvégi bajnokin kidőlt Daniel, míg egy nappal az utazás előtt Bajnovics is. Ha ez nem lett volna elég, szerda reggel a csapatkapitány, Martin Mikovič is lázasan érkezett a gyülekezőre, így ő sem utazott el a társakkal. „Vannak problémáink a kezdő összeállításával, de remélem, sikerül mindent úgy átalakítanunk, hogy jó eredményt érjünk el. Ez nehéz lesz, hiszen a hazaiaknak győzniük kell a továbbjutáshoz, de mi is küzdeni érkezünk a stadionba. Láttam az utolsó két bajnokijukat, most idegenben is nyertek, előtte otthon rúgtak négyet. Tudjuk, hogy az első félidő kulcsfontosságú lesz, hiszen nagyon jó csapatok kaptak sok gólt náluk a meccsek elején. Az ott mutatott teljesítményünkön múlhat, hogy hogyan is néz majd ki a végjáték” – nyilatkozta a repülőút előtt a Trnava vezetőedzője, Michal Gašparík. A G csoportban a Spartakon kívül még mindhárom csapat továbbjuthat, a törökök saját magukat hozták nehéz helyzetbe a Nordsjaelland otthonában elszenvedett 6:1-es vereséggel, de egy győzelemmel biztosan kvalifikálhatják magukat a tavaszi folytatásra.

A találkozót a cseh Sport 1 közvetíti élőben, a bíró a macedón Alek-szandar Sztavrev lesz, a VAR-t pedig a horvát Mario Zebec fogja kezelni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?