Szenzációs szenciek

Aranyosmarót. Nem kis meglepetés született a labdarúgó Szuper Kupa-mérkőzésen: a II. ligás szenciek, a Szlovák Kupa győztesei szerezték meg a trófeát, tizenegyes rúgásokkal bizonyultak jobbaknak a bajnok Žilinánál.

ĺgy ünnepelték a szenciek a Szuper Kupa-diadaltČTK-felvételMŠK Žilina–KOBA Senec 1:1 (1:1) – 11-esekkel 3:4

Góllövők: Mintál (15. – 11-esből)), ill. Marek Lukáč (27.). Játékvezető: Hriňák, 1500 néző. Sárga lap: Ďurica, Zábavník, Erik Hrnčár, Spišák. ŽILINA: Čech–Zábavník, Klago, Špendla, Drahno (56. Trhančík)–Barčík, Ďurica (57. Varadín), Sninský, Mintál–Kosmeľ (84. Bažík), Nemec. SENEC: Šutlák (90. Kollár)–Novotný, Martin Lukáč, Beňo, Spišák (50. Szolotruk)–Volf, Guldan, Erik Hrnčár, Rožník–Takács (46. Sendecký), Marek Lukáč. A papírforma egyértelműen a bajnok zsolnaiak mellett szólt, de ez a pályán nem nagyon látszott meg. Bár az is igaz, a sárga-zöldek kezdettől fogva igyekeztek offenzív felfogásban futballozni, de a szenciek tizenhatosára ívelt labdákat rendre hárította az ellenfél védelme. A 10. percben Sninský a középpályán elvesztette a labdát, a szenciek gyors ellentámadásba lendültek, de Erik Hrnčár lövése a kapu közepébe tartott. Öt perccel később Zábavník betört a Szlovák Kupa-győztes tizenhatosára, Rožník és Beňo együttes erővel szabálytalanul szerelte, s a bíró tizenegyest ítélt. A labda mögé a gólkirály Mintál állt, s biztosan küldte a hálóba. Később a hátrányban lévők fokozták aktivitásukat, többször kerültek riválisuk kapuja elé. A 25. percben egy ártatlannak tűnő akciót követően Marek Lukáč észrevette, hogy a zsolnai kapus kinn állt, és a tizenhatos vonaláról átemelte Čechet. A gól meglepte a bajnokot, egy pillanatra saját kapuja elé húzódott, amit Martin Lukáč majdnem kihasznált, fejese alig ment kapu mellé. A 36. percben Erik Hrnčár egy szép összjáték után a jobb kapufát találta el. A szünet után határozottabban kezdett futballozni a bajnok, gólhelyzetbe azonban nem jutott, mert a második 45 percben a csapatok inkább a védekezéssel törődtek. Mivel a rendes játékidőben 1:1 mardt az eredmény, tizenegyes rúgások következtek. A szenciek részéről Marek Lukáč, Rožník és Beňo eredményes volt, Szolotruk és Guldan lövését védte Čech kapus. A zsolnaiak közül Nemec, Bažík, és Mintál talált a hálóba, Klago és Barčík nem. Ekkor tehát 3:3-ra állt a sorozat, következtek az újabb játékosok, Martin Lukáč 4:3-ra módosította az eredményt, ami meg is maradt, mivel Zábavník a kapu fölé küldte a labdát.

AZ EDZŐK MONDTÁK – Erik Bogdanovský (Senec): „Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megszereznünk a trófeát, annál is inkább, mivel egy jó képességű csapat volt az ellenfelünk. Lehet, hogy valaki hiányolta a jobb játékot, de mivel a kupa sorsa csak egy meccsen dőlt el, taktikánkat ennek rendeltük alá. Természetesen tudatában vagyunk hibáinknak, amit idővel igyekszünk majd kiküszöbölni. Kapust azért cseréltem, mert számoltam a tizenegyes rúgásokkal, s a tartalék Kollár specialista a büntetőkre.”

Jaroslav Rybár (a Žilina másodedzője): „Annak ellenére, hogy mi voltunk az esélyesek, nem nyertünk, mert nehézkesen, lendület nélkül futballoztunk, a küzdeni tudással sem vagyok elégedett, akárcsak néhány játékos hozzáállásával. Nem becsültük le a mérkőzést, de a pályán egészen másképpen zajlottak a dolgok, mint ahogyan azt megbeszéltük a meccs előtti taktikai értekezleten.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?