Szentpéteren történelmet írtak

régiófoci

Bravúrt bravúrra halmoztak, gyakran két számjegyű győzelemmel kerültek rivaldafénybe, az összes idénybeli párharcukat megnyerve utcahosszal szereztek elsőséget a szentpéteriek a komáromi területi focibajnokság VII. MEVA ligájában. 

Vasárnap a nemesócsaiak vendégeként 6:0-ra diadalmaskodva robogtak célba Gyurenka István edző védencei. 26 összecsapásuk mérlege párját ritkító: 78 pont, a 139:13-as gólkülönbségük is szuverenitásukat igazolja. A sikeres szereplésnek több összetevője is van.

„Nagyot változott, sok tekintetben javult a klubvezetés hozzáállása. A faluvezetés, élén a polgármesterrel szívügyének tekinti, támogatja a helyi labdarúgást. Visszatértek a helybeliek, immár 70%-ban szentpéteriek alkotják a játékoskeretet. Az idénykezdés előtt két brazil légióst ajánlottak a figyelmünkbe. Jó benyomást keltettek. Kreativitásuk, játéktudásuk döntő érvnek bizonyult, mindkettejüket szerződtettük. Posztjukat tekintve az egyikük védő, a másik pedig vérbeli gólvágó. Joao Victor Gomes Matheus 41 találattal lett a házi gólkirály. Gólerősek voltunk, az is önmagáért beszél, hogy 16 találkozón érintetlen maradt a hálónk. A játéktéren és a pályán kívül is jó kollektívát alkotunk. A tabella önmagáért beszél, viszont az is egyértelmű, hogy megdolgoztunk a győzelmekért, a feljutásért. Volt egy 17:0-s győzelmünk, de mivel a bajcsiak visszaléptek, ezért az eredményt törölték. Három alkalommal tízet vágtunk soros ellenfelünknek. A 9. fordulóban vendéglátóként 6:0 arányban fektettük két vállra a jó képességű keszegfaluiakat, s a meccs után már bíztam a bajnoki cím elhódításában. Természetesen vannak meghatározó egyéniségeink, húzóembereink. Neveket nem említek, mindenki tudása legjavát nyújtva vállalt rész a sikerből” – ecsetelte lapunknak a remekbe szabott szereplés ismérveit Gyurenka István.

A sikerkovács elmondása szerint a szurkolóknak is nagy szerep jutott. 

„Visszatértek a lelátóra. Odahaza és idegenben is nagy hangerővel buzdították a csapatot. Mondhatni, vendégként is hazai környezetben futballoztunk. Átlagban 70-en idegenbeli meccseinkre is eljöttek, többen voltak, mint a hazaiak” – fűzte tovább a gondolatsort a sikerkovács, aki a folytatás esélyeit körvonalazva is derűlátó.

 „Jó képességű játékosaink vannak. Annyi biztos, hogy az egykor a honi élvonalban is megfordult Jozef Adámik nálunk folytatja, de nem kizárt, hogy a rutinos futballista mellett még egy-két futballistával feltöltjük a keretet. Egyébként már jelentkeztünk a VI. liga keleti csoportjába. Az elvárásokat illetően a mezőny jobbik felében szeretnénk gyökeret ereszteni, találatokban bővelkedő, látványos játékkal megörvendeztetni drukkereinket.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?