Szendvicspapír tette tönkre Alonso visszatérését

Fernando Alonso

Az Alpine Forma-1-es istálló szerint egy eldobott szendvicspapír tette lehetetlenné, hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonso befejezze visszatérő futamát, a vasárnapi Bahreini Nagydíjat.

 39 éves spanyol versenyző két év kihagyás után indult újra F1-es versenyen, de a fékek túlmelegedése miatt fel kellett adnia a viadalt.

"A második kerékcsere után egy szendvicspapír beszorult Fernando autójának hátsó fékjéhez, ami miatt túlhevültek az alkatrészek és ez károkat okozott a fékrendszerben" - mondta Marcin Budkowski, az Alpine ügyvezető igazgatója. Hozzátette, biztonsági okokból döntöttek úgy, hogy Alonsót nem engedik tovább versenyezni.

A rutinos spanyol versenyző az időmérő edzésen a kilencedik rajthelyet szerezte meg, de az 56 körös futam 32. körében kiállt a boxba.

"A rajt jó móka volt, nyertem néhány pozíciót és voltak élvezetes csatáim régi kollégákkal" - nyilatkozta Alonso, aki azt is mondta, csalódott volt, hogy nem tudta befejezni a versenyt.

Az Alpine másik autóját vezető francia Esteban Ocon a 16. helyről rajtolva 13. lett a szahíri idénynyitón.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?