Szemerey sérülése nem súlyos, de már nem játszik a vb-n

nőikézi.HUN.SEN

A magyar női kézilabda-válogatott magabiztos, 30:20-as győzelmet aratott az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon Szenegál ellen, ám Szemerey Zsófi sérülése árnyékot vetett a sikerre.

A magyar csapat a Montenegró ellen elszenvedett hatgólos vereséget maga mögött hagyva jó játékkal kezdett. Támadásban elsősorban Szöllősi-Schatzl Nadine és Győri-Lukács Viktória volt eredményes, akik szélről és lerohanásból is betaláltak. Bár Magyarország már nyolc góllal is vezetett, ezután egy kisebb hullámvölgy következett, így a félidőben 14:8 állt az eredményjelzőn.

A szünet után nem változott a játék képe, a szenegáliak szemmel láthatóan fáradtak voltak és a csoportmeccsek során kiemelkedő nyújtót játékosaik többsége sem tudott jól játszani. A mérkőzés legjobbjának választott Soukeina Sagna viszont nyolc gólt lőtt és nyolc gólpasszt is kiosztot, így összesen csapata 16 találatában játszott szerepet. A 30:20-as végeredményt Márton Gréta állította be. Ezt már nem láthatta a kapuba az 53. percben becserélt Szemerey Zsófi, aki néhány másodperc után ütközött egy szenegáli játékossal és súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett. A Mosonmagyaróvár kapusa könnyek között hagyta el a pályát, majd kórházba szállították. Ezen a poszton különösen balszerencsés a magyar csapat, hiszen a vb előtt Szikora Melinda és Janurik Kinga is megsérült, így a Szenegál ellen 15 védéssel és 1 góllal záró Böde-Bíró Blanka mellett a folytatásban a fiatal Bukovszky Anna kaphat több szerepet.

„Kellett ez a mérkőzés ahhoz, hogy visszajöjjünk az életbe – kezdte értékelését Böde-Bíró, aki kiemelte az első húsz perc védekezését, majd poszttársa állapotáról is beszélt. – Szörnyű ez a sérülés, rossz is róla beszélni. Persze nagyon bizakodó az ember, most van vizsgálatokon, bízunk a legjobbakban” – zárta a csapatkapitány. Pénteken kiderült, hogy az MRI-vizsgálatok alapján a helyi orvosok szerint Szemereynek nincs sem szalag-, sem porcsérülése, a felvételeket magyar orvosokkal is megnézetik majd, hogy minél biztosabb legyen a diagnózis. A kapus a világbajnokságon már minden bizonnyal nem lép pályára.

„Amit elterveztünk, azt végre is hajtottuk, noha voltak hullámvölgyek. Tudtuk, hogy a mérkőzés eleje fontos lesz, ha hagyjuk őket, és megérzik, hogy van keresnivalójuk, akkor küzdeni fognak, de az első húsz perc tökéletes volt – nyilatkozta a szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir, aki kiemelte, hogy a játékosok önbizalmának biztosan jót tett a tízgólos siker. Érdekesség, hogy a két csapat eddig csak egyszer találkozott egymással, a négy évvel ezelőtti világbajnokságon szintén 30:20-as eredmény született.

Kuczora Csenge szerint a siker kulcsa az volt, hogy túl tudtak lendülni a Montenegró elleni találkozón. „Mindenképp jól jött ez a mérkőzés, egészséges önbizalmat kapunk tőle, így tudunk beleállni a következő kettőbe, amelyeken szintén az a célunk, hogy győztesen jöjjünk le a pályáról. A meccs elejéből kell kiindulnunk a továbbiakban, mert ott nagyon jól védekeztünk ” – mondta a két gólig jutó balátlövő.

A már a montenegrói vereség után is bizakodó Győri-Lukács Viktória újra pozitív gondolatokat osztott meg az újságírókkal. „A másnapi edzésen már látszott a csapaton, hogy újult erővel itt vagyunk és nem akarunk többet hibázni. Ez ma sikerült, ez egy nagyon jó pont nekünk. A következő meccseken is mindent ki fogunk vinni a pályára. A védekezésünk egész jól összeállt, ha ezt tudjuk a svédek elleni mérkőzésen is tartani, akkor lehet esélyünk” – tekintett előre az öt gólig jutó jobbszélső.

A csütörtöki találkozót 2693 néző előtt játszották, ennél jóval töben lesznek majd szombat este, amikor a magyar csapat a társházigazda svéd válogatott ellen lép pályára, majd hétfőn a horvátok ellen zárja a középdöntőt.

Női kézilabda-világbajnokság

Csütörtöki eredmények

Középdöntő – I. csoport: Magyarország–Szenegál 30:20 (14:8), magyar gólok: Klujber 9, Győri-Lukács 5, Szöllősi-Schatzl 5, Vámos 4, Kuczora 2, Márton 2, Bordás 1, Debreczeni-Klivinyi 1, Böde-Bíró 1; Svédország–Kamerun 37:13 (16:5); Montenegró–Horvátország 25:26 (13:13).

A csoport állása: 1. Svédország 6 pont, 2. Montenegró 4, 3. Magyarország 4, 4. Horvátország 3, 5. Szenegál 1, 6. Kamerun 0.

III. csoport: Japán–Dánia 27:26 (12:12), Németország–Románia 24:22 (9:12), Szerbia–Lengyelország 21:22 (13:10).

A csoport állása: 1. Németország 6 pont, 2. Dánia 4, 3. Lengyelország 4, 4. Japán 2, 5. Románia 2, 6. Szerbia 0.

Elnök-kupa – I-es csoport: Kína–Paraguay 23:20, Grönland–Izland 14:37.

II-es csoport: Chile–Irán 30:20.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?