Szárnyaltak a csallóközcsütörtökiek

Nyárasd. A csallóközcsütörtökiek júniusban bajnoki címet ünnepelhetnek vagy idén megszakad a hagyomány? Tóth Barnabás pályafutása tragikus véget ért? A nagymegyeriekhez szerződik az ekecsi gólkirályjelölt, Vörös Gábor? Tartson velünk a kedves olvasó, az alábbiakban mindenre fény derül.

Parázs jelenet a csallóközcsütörtökiek kapuja előttFogas Ferenc felvételeA csallóközi focielit immár tizenharmadszor találkozott a nyárasdi sportcsarkoban, hogy eldöntse, melyik együttes birtokolhatja a következő egy évben a Duanszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének vándorserlegét.

„Ez nulla”

Az A jelű négyesből három csapat is igényt tartott a továbbjutást jelentő két hely valamelyikére. A TC Tárnok feliratú mezben játszó bacsfaiak magabiztos játékkal biztosították be a továbbjutást. A fennmaradó helyért az ekecs–a?páca?szakállasi és a nagymagyari együttes vívott ádáz csatát. A felső-csallóköziek főleg hálóőrük, Kunyi István révén (hatástalanított egy beívelt labdát, majd megiramodott vele és az ellenfél kapujába vágta!) kétszer is vezettek, de Hacsiknak köszönhetően egy perc alatt megfordította az eredményt az I. osztály őszi listavezetője, s így első helyről került az elődöntőbe. A listavezető egyébként szenvedve jutott tovább a csoportjából. A nyitómérkőzésen akár egy méretes zakóba is beleszaladhatott volna, ha a II. osztályban jeleskedő pozsonyeperjesiek nem szórakozzák el ordító ziccereiket. A bacsfaiak ellen is az utolsó másodpercben mentették meg az egyik pontot. „Fiúk, ez nem iram. Ez nulla” – figyelmeztette nem éppen nyugodt hangnemben védenceit Szigeti Attila, még a pozsonyeperjesi találkozó után.

Tóth Barnabás tüdőoperáción

A másik kvartettből kiemelkedtek a két fiatal gólgyáros Lászlót (Hromada és Varga) is soraiban tudó csallóközcsütörtökiek. Az elődöntők mezőnye a legjobbjait nélkülöző nagylégiekkel vált teljessé. Ráadásul csapatkapitányuk, Čomor Péter térde is megsérült a tornán. Megtudtuk, a dunaszerdahelyi területi I. osztály közelmúltjának gólkirálya, Tóth Barnabás tüdőműtéten esett át. A kiváló támadó pályafutása ezzel nagy veszélybe került. „Gyakran előfordult, hogy Barni nehezen kapott levegőt. Az orvosok valamit találtak a tüdején, a napokban meg is operálták. A tavaszi idényben biztosan nélkülözni fogjuk őt” – szomorkodott Németh György, a nagylégiek vezetőségi tagja. A csoport érdekessége, hogy a III. osztály sárréti listavezetője megelőzte a területi felsőházban közreműködő, de alaposan meggyengült egyházkarcsaiakat.

Fordulatok futószalagon

A bacsfaiak és a csallóközcsütörtökiek elődöntője szolgáltatta a teremtorna legszínvonalasabb összecsapását. A későbbi győztes rendre előnyhöz jutott, de a bacsfaiak háromszor is válaszoltak. A felső-csallóköziek azonban nem adták fel, sőt fokozták az iramot, s 4:3-mal ők kerültek a fináléba. Ott az ekecs–apácaszakállasi kollektíva várt rájuk, melynek sikerült felőrölni a nagylégi csikócsapat ellenállását. A sokkból magukhoz tért bacsfaiaké lett a bronzérem, s következett a döntő, melyben csütörtököt mondtak az ekecsiek. A Szigeti-legénység képtelen volt gólt szerezni (Puzsér csak a kapufát találta telibe), bezzeg a csallóközcsütörtöki Horňák egy pazar találattal bebiztosította a felső-csallóköziek elsőségét. A tornaelső kollektíva tagjai pedig szebb ajándékkal nem is kedveskedhettek volna a sérvoperáción átesett edzőjüknek, Kállay Tamásnak.

Most mi lesz?

Az utóbbi években rendre beigazolódott, hogy aki megnyeri a teremtornát, az ünnepelheti júniusban a bajnoki címet. Tavaly a csallóközkürtiek, két évvel ezelőtt pedig a vásárútiak bizonyították be mindezt. „Ez szóbeszéd, amit főleg a vezetők tartanak számon. A játékosok azért jobban tudják, hogy minden meccs más és más. Minden vágyunk, hogy bajnokok legyünk, s ezt a zöld gyepen szeretnénk bebizonyítani” – figyelmeztetett Csóka János az ekecsiek legjobbja. Ehhez a nagylégieknek és a bacsfaiaknak is lesz egy-két szavuk… A nézőtéren egyébként azt rebesgették, hogy Vörös Gábor, az őszi idény gólkirálya (tizenhét talalatot ért el) időközben már elszerződött a nagymegyeriekhez, ráadásul a szövetség illetékesei sem cáfolták távozását… „Nyárig biztosan maradok. Nagyon jól áll az együttes, ki ne szeretne bajnokcsapat tagja lenni?” – öntött tiszta vizet a pohárba az érintett, aki a fináléban nem jutott szóhoz. Értesüléseink szerint combizomhúzódást szenvedett.

„A dicsőség a fiúké és az édesapámé”

A kupagyőztes csapat edzőjét, Kállay Tamást távollétében fia, ifj. Kállay Tamás helyettesítette. „A dicsőség a fiúké és egyben az édesapámé. Ő rakta össze a csapatot, én csak igazgattam őket a mérkőzések során. Amit az öltözőben megbeszéltünk, azt a játéktéren maradéktalanul teljesítették” – örvendezett ifj. Kállay Tamás. A klubelnök, Veréb Károly is mosolyogva nyilatkozott: „Reménykedtünk az elsőségben, mivel ütőképes csapatunk van. Bízom benne, hogy ez a siker még jobban összekovácsolja a kollektívát, és tavasszal is jól fogunk szerepelni.” (kb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?