Szánalmas francia búcsú

Párizs. Görög tragédiát emleget a francia sajtó, miután a címvédő 1:0-ra alulmaradt Görögországgal szemben a negyeddöntőben. „Tarthatatlan” főcímmel kezdődik a tekintélyes sportlap, a L’Equipe, míg a Liberation így összegez: „szánalmas”.

Párizs. Görög tragédiát emleget a francia sajtó, miután a címvédő 1:0-ra alulmaradt Görögországgal szemben a negyeddöntőben. „Tarthatatlan” főcímmel kezdődik a tekintélyes sportlap, a L’Equipe, míg a Liberation így összegez: „szánalmas”.

A L’Equipe szerzője megérdemeltnek tartja a búcsút, mivel a csapat szervezetlenül és gyengén játszott. Az 10-es skálán egyedül a kapus Fabien Barthez kapott 6,5-ös osztályzatot, a sor végén pedig Zinedine Zidane áll egy szerény 4-essel. „Ebben a görög tragédiában híján voltunk minden elszántságnak, ötletnek, lelkesedésnek és tehetségnek” – zárul a cikk.

A regionális La Republique du Centre azt rója fel a szakvezetőnek, hogy bár 39 játékost kipróbált, mégis szinte ugyanazokat szerepeltette, akik felsültek a 2002-es világbajnokságon.

A Le Parisien című bulvárlap kifejti, hogy véget ért azoknak a hősöknek a kora, akik megnyerték az 1998-as vb-t és a 2000-es Eb-t. Az első számú bűnbaknak Jacques Santini szövetségi kapitányt kiáltja ki, aki „már tíz nappal a kontinenstorna előtt elhagyta a fedélzetet” azzal, hogy bejelentette: rövidesen átveszi az angol Tottenham Hotspur irányítását. Egyetlen vigaszként az írás azt említi meg, hogy a „kékek” legalább elverték az angolokat (2:1) az első csoportmérkőzésen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?