Šupler elégedett a nyolcadik hellyel

Pardubice. Az elmúlt hét végén Csehországban befejeződött a junior jégkorong-világbajnokság. A döntőben az orosz válogatott 5:4 arányban legyőzte Kanadát, s megszerezte 11. vb-címét.
OROSZORSZÁG–KANADA 5:4 (1:2, 3:1, 1:1), gólütők: Frolov (8.), Csisztov (26.), Polusin (32.), Trubacsev (33.), Volcsenkov (47.), ill.

Pardubice. Az elmúlt hét végén Csehországban befejeződött a junior jégkorong-világbajnokság. A döntőben az orosz válogatott 5:4 arányban legyőzte Kanadát, s megszerezte 11. vb-címét.

OROSZORSZÁG–KANADA 5:4 (1:2, 3:1, 1:1), gólütők: Frolov (8.), Csisztov (26.), Polusin (32.), Trubacsev (33.), Volcsenkov (47.), ill. Sutherby (1.), Kobasew (8., 44.), Upshall (21.). Már a 22. másodpercben vezetést szereztek a juharlevelesek, majd hét perc múlva két gólra növelték előnyüket. Ez nem sokáig tartott, mivel ugyancsak 22 másodperccel később szépítettek az oroszok. Jól kezdődött a második harmad a tengerentúliak számára, 3:1-re elhúztak. Ez nem törte le az oroszokat, akik jól korcsolyáztak, aktívan, offenzív felfogásban korongoztak, s a 32. percben egy látványos akció után Polusin 3:3-ra egyenlített. Alig telt el 50 másodperc, s Trubacsev csapata javára fordította a meccs állását. Az utolsó harmad elején a kanadaiaknak sikerült egyenlíteniük, de ennek nem sokáig örülhettek, mert 140 másodperccel később, egy buli után Volcsenkov a kék vonalról belőtte az ötödik, győztes gólt.

Az 5. helyért: USA–SVÉDORSZÁG 3:2 – hosszabbítás után (1:0, 1:0, 0:2 – 1:0), gólütők: Umberger (16.), Hollweg (38.), Higgins (65.), ill. Widing (49.), Oberg (53.).

A világbajnokság álomcsapata: LeClaire (Kanada)–Bouwmeester (Kanada), Knyazev (Oroszország)– Svatoš (Szlovákia), Cammalleri (Kanada)–Csisztyov (Oroszország). Posztonként a következő játékosokat nyilvánították legjobbnak, kapus: Lehtonen (Finnország), hátvéd: Knyazev, csatár és gólkirály: Cammalleri.

A vb végeredménye: 1. Oroszország, 2. Kanada, 3. Finnország, 4. Svájc, 5. USA, 6. Svédország, 7. Csehország, 8. Szlovákia, 9. Fehéroroszország, 10. Franciaország. Az utóbbi kiesett az A-csoportból.

u JÚLIUS ŠUPLER, a szlovák válogatott edzője elégedett csapata teljesítményével. Szavai szerint pillanatnyilag ez a reális helyzet napjainkban.

„A vb előtt azt mondtam, a világ élvonala távolabb áll tőlünk, s ez be is igazolódott. Nem tűztünk ki irreális célokat, nagyon örülök, hogy a fiúk az alapszakasz mérkőzései során rendkívül igyekeztek, küzdöttek, egységes kollektívát alkottak. Nincs kifogásom ellenük” – mondta a tréner. Az érmekért vívott küzdelmektől a svájciak ütötték el a szlovák együttest: „Tudtuk, hogy ezen a meccsen minden hiba döntő lehet, s így is történt. Később már nehéz volt visszanyerniük a játékosoknak az önbizalmat, nem volt motiváció. Nagyon közel álltunk ahhoz, hogy nyerjünk az 5. helyért vívott svédek elleni meccsen, a sikertelenségek azonban megviselték a játékosokat, már hiába küzdöttek a csehek ellen az utolsó összecsapáson. A csehek ellen vívtuk legrosszabb találkozónkat, ez mindnyájunkat bosszantott, a csapat pszichikailag mondott csődöt. Azok a válogatottak, amelyek az érmekért játszottak, nem három, hanem négy kiegyenlített csatársorral rendelkeztek. Védőink, de csatáraink, egy-két kivétellel, nem tudták megközelíteni a legjobbakat. Svatošon és Kopeckýn kívül senki sem tudott beleszólni a leg-produktívabb játékosok versenyébe. ĺgy pedig nehéz az érmekért küzdeni a világbajnokságon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?