Súlyos vereséggel búcsúztak

Toronto. A szlovák jégkorong-válogatott befejezte szereplését a Világkupán, miután a negyeddöntőben súlyos, 5:0 arányú vereséget szenvedett Kanadától.

Negyeddöntő

Szomorú búcsú – a szlovákok a kanadai himnusz meghallgatásával fejezték be idei Vk-szereplésüketTASR-felvéteKANADA–SZLOVÁKIA 5:0 (0:0, 4:0, 1:0); gólütők: Iginla (26., 48.), Lecavalier (23.), Smyth (32.), Sakic (32.). Kiállítások: 4:4; gól emberelőnyből: 1:0; kapura tartó lövések: 26:23. Játékvezető: van Massenhoven (kanadai); 18 786 néző. SZLOVÁKIA: Lašák (32. Staňa)–Ľ. Višňovský, Mezei, Chára, Obšut, Suchý, Štrbák–Zedník, Stümpel, Šatan– Marián Hossa, Demitra, Nagy– Gáborík, Cibák, Bartečko–Országh, Rast. Pavlikovský, Radivojevič. KANADA: Brodeur–S. Niedermayer, Regehr, Foote, Brewer, Hannan, Bouwmeester–Iginla, Sakic, M. Lemieux–Doan, J. Thornton, Draper–St. Louis, Richards, Gagné–Heatley, Lecavalier, Smyth. Ján Lašák kapus így értékelte a találkozót: „Csak az első harmadban játszottunk jól, akkor nem hagytuk a hazaiakat kibontakozni. A meccs további részében egyértelműen a kanadaiak domináltak, gyorsabbak és agresszívabbak voltak.” Joe Sakic, a hazaiak csatára: „A mérkőzés nem volt olyan sima, mint ahogy azt a végeredmény mutatja. Nagyon oda kellett figyelnünk a szlovákokra.”

Šatanék valamennyi mérkőzésüket elveszítették, mivel a csoportmérkőzések folyamán Kanada (1:5), az USA (1:3) és Oroszország (2:5) is jobbnak bizonyult náluk. Ján Filc vezetőedző a negyeddöntő után így értekelte a kudarcos Világkupa-szereplést: „A küzdelemsorozaton bebizonyosodott, hogy feltétlenül fiatalítanunk kell. Közelebb vagyunk a világelithez, mint ahogy azt a mostani gyászos szereplésünk mutatja, de nagy probléma, hogy kevés klasszis játékossal rendelkezünk. Alaposan megéreztük a sérülés miatt kimaradt Pálffy, Bondra és Handzuš hiányát.”

A legtöbb kritika a csapat védekezését érte, durva hibák miatt több elkerülhető gólt is kaptak a szlovákok, összesen 18-at. Emellett a támadók sem dicsérhetők, a négy találkozón csupán négyszer voltak eredményesek. „Csatáraink csak nehezen és ritkán kerültek helyzetbe. Védekezésünket stabilizálni kell, hogy máskor, döntő szituációkban se legyen gond. Bár kapusainknak voltak jó pillanataik, sokszor ők sem álltak a helyzet magaslatán. Nem akarok minden felelősséget a játékosokra hárítani, biztos bennünk, edzőkben is van hiba” –fejezte be Ján Filc.

Az elődöntő műsora

Szombat, 1.00: Egyesült Államok–Finnország; vasárnap, 0.30: Kanada–Csehország.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?