Súlyemelő-maraton Nagymegyeren

Nagymegyer |

<p>Sportáguk népszerűsítését szolgáló súlyemelő-maratont tartottak a minap a helyi sportcsarnokban a nagymegyeri vasgyúrók.</p>

Az ötlet még az elmúlt év végén lezajlott konferenciájukon vetődött fel, mégpedig az, hogy egy nap rendhagyó módszerekkel mutassák be a sportág szépségeit a csemetéikkel kilátogató szülőknek.
A maratoni futás keretszámait vették alapul, a 42 195 métert, valamint a táv érvényben lévő 2:03:59-es világcsúcsidejét ültették át a súlyemelés nyelvére. Vagyis a Nagymegyeri Thermál Súlyemelő- és Erősportok Városi Klubjának tagjai egy száz kilogrammos súllyal a nyakukban annyi mélyguggolást csináltak, váltva egymást, amíg el nem érték a 42 195 kgot. Ezzel párhuzamosan egy másik 100 kg-os súly folyamatos cipelését is elkezdték a maratoni futás érvényes világcsúcsát jelentő 2:03:59 óráig. A mintegy tucat felnőtt súlyemelő - köztük testépítők is -húszméterenként váltva egymást gyalogoltak a nyakukba vett mázsás súllyal egészen addig, amíg le nem telt a megszabott idő.
A súlyemelő-maraton alatt egyébként az érdeklődő emberek azt is láthatták, hogyan folyik az alapiskolás korú gyerekek edzése, ezt maguk a fiatalok mutattákbe.
Buzgó Lajos klubelnök-főedző elégedetten állapította meg, hogy rendezvényük elérte a célját, hiszen hatására a sportcsarnokban kíváncsiskodó gyerekek közül hatnak máris annyira megtetszett a súlyemelés, hogy a klub soron következő gyakorlásán már részt is vettek. Tavaly a csallóközi klub a második legjobb volt Szlovákiában a szakági szövetség értékelése szerint, míg az országos bajnokságokon a nagymegyeriek gyűjtötték be a legtöbb érmet. (kz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?