Suja Tímea 2012 harmadik legjobb női kosarasa

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSBesztercebánya. Suja Tímeát, a somorjai kosárlabdaklub válogatott irányítóját választották a harmadik legjobb női játékosnak Szlovákiában a 2012-es évet értékelő ankéton.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Besztercebánya. Suja Tímeát, a somorjai kosárlabdaklub válogatott irányítóját választották a harmadik legjobb női játékosnak Szlovákiában a 2012-es évet értékelő ankéton. A szavazáson az extraligás klubok képviselői és vezetőedzői vehettek részt, az eredményeket a tegnapi besztercebányai díjátadó gálán hozták nyilvánosságra. Ezek szerint a 28 éves Suja 131 pontot kapva végzett a harmadik helyen, a 2011-es elsőségét megvédő kassai Lucia Kupčíková (242 pont) és a rózsahegyi Katarína Tetemondová (202) előzte őt meg.

„Egyáltalán nem számítottam erre a helyezésre, nem vártam, hogy ilyen elöl végzek. Kellemesen meglepett a harmadik hely. Nagyon örülök neki, főleg a szavazók személye miatt, mert nem a szurkolók szimpátiája döntött, hanem a szakmai értékelés – nyilatkozta lapunknak Suja, aki épp Besztercebányára tartott, amikor telefonon utolértük. – A helyezésben valószínűleg szerepet játszott a somorjai csapattal kivívott tavalyi bronzérmünk, és az is, hogy helyet kaptam a válogatottban. És sokat gyakoroltunk a férjemmel, Jurajjal, az SBK vezetőedzőjével, hogy még jobb kosaras lehessek.”

Somorján van mire büszkének lenniük: Suján kívül még két játékosuk került a top tízbe: Romana Vyňuchalová a 4., Martina Gyurcsiová a 10. lett. „Szerintem mindenképpen a jelenleg iglóiakat erősítő Ivana Jalčová érdemelte volna meg a győzelmet, mert tavaly euroligás meccseken is jól teljesített az olasz Schio színeiben – mondta el véleményét Suja az ankét 5. helyezettjéről. – Persze Kupčíkovának is jó éve volt a tavalyi, ő is megérdemli az elismerést.”

A férfiaknál a Bambergben játszó Anton Gavel lett a legjobb (sorozatban harmadszor, összességében negyedszer), az edzők „versenyében” a rózsahegyieket irányító Štefan Svitek diadalmaskodott. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?