Suja: kiváló a kollektíva

<p>12 forduló után a női kosárlabda extraliga harmadik legjobb pontszerzője a somorjai Suja Tímea. A szerény irányító maga helyett a nagyszerű csapatszellemet tartja a gárda fő erősségének – azt, hogy a kosárpályán kívül is nagyon jól kijönnek egymással.</p>

OROSKY TAMÁS

Hogy a somorjaiak jó formába lendültek, azt a hétvégi extraligás bajnoki is bizonyítja: hiába vetették be az iglóiak már a nemrég igazolt válogatott Luisa Michulkovát és Ivana Jalčovát is, a csallóköziek 85:60-ra nyerték a meccset, köszönhetően többek között Suja Tímea 33 pontjának is. „Már a rózsahegyiek ellen is nyerhettünk volna egy héttel korábban, de akkor nem jött ki a lépés. Az iglóiak ellen ezért még inkább akartunk bizonyítani, hogy az az összeszokottság, ami megvan köztünk pályán kívül, előjöjjön meccsen is – mondta lapunknak az irányító. – Az volt a lényeg, hogy jól játsszon az egész csapat, én nem is figyeltem, hogy 30 ponton túl járok.”

Suja idei statisztikái kiválóak: meccsenkénti 17,73 pontos átlaga a harmadik legjobb a mezőnyben, asszisztokban pedig a hatodik 4,09-es mutatójával – pedig elmondása szerint a mostani extraligás szezon nehezebb a tavalyinál. „Ezért mi is Somorján többet edzünk, hogy ne maradjanak el a jó eredmények. Egyetlen váratlan vereségünk volt, még a harmadik fordulóban épp az iglóiak ellen, de akkor még nem volt teljes a csapatunk. Emellett pedig nagyon rosszul is játszottunk, hiába vezettünk már 16 ponttal is, egyszer csak összezuhantunk. Mostanra viszont már lezajlottak a változások a keretben, és megszoktuk egymás játékát.”

Az ősz folyamán két új játékosnak kellett menet közben beilleszkednie az SBK-ba: a ligetfaluiaktól Romana Vyňuchalová érkezett, az amerikai légióst, Porche Grantet pedig a már tavaly is Somorján kosarazó honfitársa, Teena Wickett váltotta. „Grant nem olyan típusú játékosnak bizonyult, mint amilyet szerettünk volna, ráadásul családi problémái is voltak, ezért megegyeztünk vele, hogy hazautazik. Wickettnek eddig nem érkezett megfelelő ajánlata, mi pedig örültünk, hogy egy ismerős kosaras jön Somorjára, aki már tudja, hogy működnek az itteni dolgok. Vele, de mindenki mással is nagyon jól kijövök, a csapatszellem sokkal jobb, mint tavaly, civilben is nagyon jól elvagyunk.”

Szombaton viszont a kosarasdresszek kerülnek elő újra, amikor a tabellán negyedik helyen álló csallóközi csapat a második pöstyéniekhez látogat – akiknek a rózsahegyieket is sikerült legyőzniük. „Őket mi is megverhettük volna mindkét alkalommal, és a pöstyéniekkel itthon sem volt gondunk. Igaz, a kinti meccsek önmagukban is nehezebbek, de mi vagyunk a jobbak. Igyekszünk megismételni az iglóiak elleni teljesítményünket, és akkor nem lesz probléma” – tette hozzá Suja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?