Straka kényszerpihenőn

<p>Straka Gábor négy és fél éve a Ruch Chorzów futballcsapatának kulcsemberei közé tartozik. A dunaszerdahelyi származású védekező középpályás egy hete a gliwicei bajnokin szárkapocscsonttörést szenvedett, és az őszi idényben már nem léphet pályára. A 30 esztendős játékossal beszélgettünk.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Hogyan történt a sérülése?

A Gliwice elleni idegenbeli meccs huszadik percében a kapunk előtt fedeztem a labdát, amikor az egyik hazai játékos keményen odarúgott a támaszkodó lábamra. Azonnal kórházba szállítottak, ahol megállapították, hogy eltört a szárkapocscsontom.

Mennyi ideig nem léphet pályára?

Az biztos, hogy az őszi idényben már nem szerepelhetek. Ha nem lesznek komplikációk, és nincs szükség a műtéti beavatkozásra, akkor a bokámat öt hétre gipszbe teszik. Ezután azonnal elkezdhetem a rehabilitációt, ami azt jelenti, hogy a téli alapozást már az elejétől a csapattal végezhetem.

A chorzówi klubvezetők elégedettek a csapat eddigi teljesítményével?

Nagy kár, hogy a bajnoki rajtnál alaposan bennragadtunk, hiszen első három meccsünket elvesztettük. Utána viszont belelendültünk, s jelenleg a nyolcadik helyen állunk. Azzal vágtunk neki a pontvadászatnak, hogy az első öt között végezzünk. Játéktudásunk alapján ott a helyünk az élmezőnyben, ezért nem nyugtalan a vezérkar. Sajnos, az alapcsapat tagjai közül jelenleg többen is sérüléssel bajlódunk, de remélem, hogy nélkülünk is fog menni a fiúknak.

Az utóbbi időben több szlovák futballista is megfordult a Ruchnál, jelenleg van honfitársa a csapatnál?

Tavaly óta a velem egyidős Michal Peškovič az első számú kapusunk, rajta kívül most nincs más szlovákiai labdarúgó a keretben.

Mennyiben különbözik az Ekstraklasa a Corgoň Ligától?

Elsősorban abban, hogy a lengyel élvonal találkozóit modern stadionokban rendezik, és a meccseket nagy érdeklődés kíséri. Nem úgy, mint nálunk… Az Ekstraklasában az erőfutball dominál, például 185 centiméternél alacsonyabb védőket nem is szerződtetnek. Lényeges különbség, hogy jóval hajtósabbak az összecsapások, mint Szlovákiában. A lengyel klubok nagy része – a Ruch is – anyagi gondokkal küszködik, többször előfordult, hogy csúsztak a fizetések, de eddig még mindig megkaptuk a jussunkat.

Négy és fél év óta játszik Chorzówban. Nem gondolt még a klubcserére?

Jól érzem magam a Ruchnál. Amikor letelt a hároméves szerződésem, a menedzserem jelezte, hogy vannak érdeklődők irántam, ám konkrét ajánlatot nem kaptam. Így további két szezonra köteleztem el magam Chorzówban, a megállapodás jövő júniusban jár le. Akkor majd elválik, hogyan tovább.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?