Stosur volt a kulcsfigura

A szlovák női teniszválogatott csak a II. Világcsoportban maradásért játszhat áprilisban, miután 3:2-re kikapott Ausztráliától a múlt hétvégén.

A szlovák női teniszválogatott csak a II. Világcsoportban maradásért játszhat áprilisban, miután 3:2-re kikapott Ausztráliától a múlt hétvégén. A drámai összecsapásban csak a páros döntött, Samantha Stosur csapata mindhárom pontjában részt vállalt.

A vasárnapi utolsó meccsen, a párosban a szlovákoknál Daniela Hantuchová és Jana Čepelová, az ausztráloknál pedig Samantha Stosur és Casey Dellacqua lépett pályára.

Az összeszokott ausztrálok jól kezdtek, el is húztak 3:0-ra az első alkalommal együtt játszó szlovákoktól. Hantuchováék azonban nagyot küzdöttek, háromszor is elnyerték ellenfelük adogatását, és végül 7:5-re megnyerték az első szettet. A második játszmában egyértelműen Stosurék domináltak – az ausztrálok első számú játékosának rövidített labdáival a szlovákok nem nagyon tudtak mit kezdeni. Ez a szett simán, 6:1-gyel lett a vendégeké.

A harmadik, mindent eldöntő játszmában 1:1 után egy maratoni játékban elnyerték az ausztrálok a hazaiak adogatását, de úgy tűnt, van még remény, hiszen a szlovákok rögtön visszavették a szervát. 2:2 után azonban a szlovákok már csak két labdamenetet nyertek összesen, és 6:2-re elvesztették a döntő szettet. Az utolsó négy játék együttvéve nem tartott tovább, mint az a bizonyos maratoni játék 1:1-nél…

„Nagy kár érte. Nagyon szerettünk volna nyerni, de megmutatkozott, hogy ellenfeleink sokkal tapasztaltabbak párosban, mint mi. Nem véletlen, hogy Casey Dellacqua a harmadik helyen áll a páros-világranglistán, Stosur pedig egykori világelső párosban. Az egész hétvége nagyon szoros csatát hozott, mi is nyerhettünk volna 3:2-re” – nyilatkozta Hantuchová.

Samantha Stosur három meccset játszott a hétvégén – két egyes, egy páros – és mind a hármat megnyerte. „Nagyon élveztem az egészet. Előre megmondtam, hogy kész vagyok három mérkőzést is játszani, ha szükség van rá. Örülök, hogy mindháromban pontot szereztem, de a csapat segítsége nélkül nem ment volna” – nyilatkozta Stosur.

Párostársa, Casey Dellacqua hozzátette: „Mindannyian elvégezték a maguk dolgát. Arina Rodionova szombaton elfárasztotta Schmiedlovát, Kimberly Birrell másnap Cibulkovát. Én pedig igyekeztem, hogy a párosban ne akadályozzam Samet, akinek a győzelmet köszönhetjük.”

A szlovákok így nem az I. Világcsoportba jutásért, hanem a II. Világcsoportban való bentmaradásért játszanak. A Fed-kupa rangsorában a 13.-ról a 17. helyre csúsztak, és a mai sorsoláson nem lesznek kiemeltek. Ellenfelük a Szerbia, Kanada, Lengyelország, Argentína négyesből kerül ki. A szerbekkel, az argentinokkal és a kanadaiakkal is biztosan hazai pályán játszanának, ha a lengyeleket kapnák, akkor sorsolás döntene arról, ki lesz a házigazda. (SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?