Storck: „Ennyi volt a csapatban”

„Elégedettek vagyunk, ebben a meccsben sajnos ennyi volt” – így kezdte sajtótájékoztató- ját Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Románia elleni gól nélküli Eb-selejtező után.A német szakember most mutatkozott be a nemzeti tizenegy élén, és egy pontot szerzett a románok

„Elégedettek vagyunk, ebben a meccsben sajnos ennyi volt” – így kezdte sajtótájékoztató- ját Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Románia elleni gól nélküli Eb-selejtező után.

A német szakember most mutatkozott be a nemzeti tizenegy élén, és egy pontot szerzett a románok ellen. A mérkőzést óriási várakozás előzte meg, de a magyarok támadásban nem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani, így a „csak a románokat oda-vissza” kívánságot nem teljesíthették. A bukaresti 1:1 után a budapesti meccs 0:0-lal végződött.

Októberben minden más?

„Az volt az alap, hogy védekezésben nagyon erősek legyünk, támadásban pedig próbáljunk utat találni az ellenfél kapujához. A széleket akartuk használni, hiszen középen a románok nagyon erősek – vázolta fel a taktikát Storck, aki előzetesen kijelentette, a döntetlennel is elégedett lenne. – Azt tanácsoltam a játékosaimnak, hogy inkább vágják előre a labdákat, és próbálják meg letámadni utána a románokat, mint hogy a saját térfelünkön menjünk bele kockázatos helyzetekbe.”

Storck elismerte, ha ezt a meccset máskor játsszák, akkor másképp alakulhatott volna. „A játékosok nagyon jó munkát végeztek, ez a maximum, amire ez a csapat ma képes volt. Októberben talán jobb meccset játszottunk volna a románokkal, de a fiúk így is jó teljesítményt nyújtottak a világ 7. legjobb együttese ellen” – hangsúlyozta Storck.

A románok azonban más kontextusban kapcsolták össze Storckot és az októberi hónapot. Cornel Dinu korábbi válogatott játékos és szövetségi kapitány kritizálta a románok játékát, semmi tervszerűséget nem látott benne. „Ebben a felállásban nem tudtunk többet elérni, pedig a magyarok olyan nehézkesek voltak, mint valami tornyok, folyton az ellenfélhez passzoltak, és összevissza vagdosták a labdát. Az edzőjük pedig inkább az Oktoberfesttel foglalkozott, mint a futballal” – kommentálta Dinu a meccset.

3+1 helyett 1+3

A csapatkapitány Dzsudzsák Balázs Bukarestben fantasztikus szabadrúgásgóllal egyenlített a favorit ellen. A Groupama Arénában is próbálkozhatott jó szögből pontrúgással, de most nem találta el a kaput. „Pozitívum, hogy nem kaptunk gólt, szóval a védekezésünk rendben van – értékelte a mérkőzést a csapatkapitány. – Viszont sajnos nagyon hiányzik, hogy elöl veszélyesek legyünk, helyzeteket dolgozzunk ki. Ezúttal ebben nagyon kevés volt. Egy pont is pont, versenyben maradtunk, de nyernünk kellett volna. Most már úgy kell a két meccsből négy pontot szereznünk, hogy győzünk Észak-Írországban.”

Guzmics visszatért

A románok ellen eltiltás miatt hiányzott Gera Zoltán, Juhász Roland pedig korán megsérült, már a 25. percben le kellett vinni a pályáról. Helyére az a Guzmics Richárd állt be, akinek neve az előző selejtezősorozatban Romániában elszenvedett 3:0-s vereség után a „béna futballista” szinonimájává vált, a hátvéd ugyanis akkor már a 2. percben lepasszolta a labdát Maricának, ebből esett az első román gól.

„Nagyon fontos volt számomra ez a mérkőzés, két évet vártam arra, hogy ismét bekerüljek a válogatottba” – nyilatkozta a meccs után Guzmics, aki ezúttal jó teljesítményt nyújtott, a párharcokban ritkán verték meg, és volt egy gólveszélyes fejese is. „Próbáltam kijavítani azt, ami két éve történt. Bízom benne, hogy a szurkolóknak nem okoztam csalódást” – tette hozzá a varsói Legia hátvédje.

Guzmics teljesítményét Juhász Roland is dicsérte. „Külön gratulálok Guzmics Ricsinek, ahogyan beszállt a védekezésbe – mondta a sérült védő. – Nagy nyomás lehetett rajta, de bebizonyította, helye van a válogatottban.”

Van mire építkezni

Ahogy helye van Király Gábornak is, aki 39 évesen is rendkívül magabiztos teljesítményt nyújt. A románok ellen csak egy kisebb megingása volt, amikor rosszul jött ki egy szögletre, de Torje lövését például óriási reflexszel védte. „Értékes pontot szereztünk. Románia a 7. helyen áll a világranglistán, és a tabellán is előttünk van, de nem kaptunk ki tőlük, sőt, gólt sem rúgtak. Erre lehet építkezni – mondta Király Gábor. – A keménység megvolt, munkában, erőben kitettek magukért a srácok. Játékban természetesen még lehet fejlődni.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?