Somorjai STK: a fiatalok beépülőben, az új lelátó felépülőben

Oikonomou

Somorján egyértelműen pozitívan értékelik a szezont, amely során a II. ligában a 7. helyet szerezte meg az STK labdarúgócsapata. Szezonértékelőnkben Horváth Csaba klubelnök és Konsztantinosz Oikonomou, a csapat védője kísér végig minket az elmúlt egy éven.

A somorjaiak az őszi szezont a 8. helyen zárták a II. ligában. Akkor Michal Kuruc vezetőedző elmondta, a csapat célja, hogy nyugodt vizeken maradjon és lehetőleg ott legyen a tabella első felében. Ez az STK-nak tavasszal maradéktalanul sikerült, sőt, egy pozíciót javítva végül a hetedik helyen zárt.

Jó szezon, két megingás

„Mindenképpen pozitívan értékelem az egész szezont. Végre egy megszakítás nélküli szezont futhattunk a koronavírus-járvány után. A hetedik helyezésünk ezzel a fiatal gárdával egy nagyon szép eredmény – szögezte le Horváth Csaba, a somorjai STK klubelnöke. – Voltak megingásaink a szezon során, mint a pozsonyligetfalui 7:0-s vereség és a tőketerebesi 4:0, de ami pozitívum, hogy a csapat a következő meccsen mindig megfelelően tudott reagálni a helyzetre, győzni tudott. Ez hozzátartozik a fiatalok tapasztalatgyűjtéséhez. Sok fiatalnak szavaztunk bizalmat ebben a szezonban, igyekszünk beépíteni őket, és az a célunk, hogy ez a trend a következő szezonban is megmaradjon.ˮ

A somorjaiak a Slovnaft Cupban nyújtott teljesítményükkel is elégedettek lehetnek, hiszen megérték a tavaszt, márciusban a Skalica elleni nyolcaddöntő jelentette számukra a végállomást. „Mivel a kupa egy különálló versenysorozat, ott nem számíthatunk a DAC-ból érkező játékosokra. Ez egy külön motiváció számunkra, hiszen ezeken a meccseken meg akarjuk mutatni, hogy önerőből mire vagyunk képesek. Jól is alakult a kupaszezon, de sajnos a szakolcaiak ellen tizenegyesekkel búcsúztunk.ˮ

Érdekes

A somorjaiak szezonja számokban

Az STK összesített mérlege: 7. Šamorín 30 13 5 12 47:42 44

Hazai pályán: 7. Šamorín 15 8 2 5 32:15 26

Idegendben: 7. Šamorín 15 5 3 7 15:27 18

Őszi mérleg: 17 meccs, 8 győzelem, 1 döntetlen, 8 vereség, 31:29

Tavaszi mérleg: 13 meccs, 5 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség, 16:13

Házi gólkirály: Nagy Péter – 12 gól

stksam

Kezdés június 9-én

Horváth Csaba elmondta, a DAC-cal való közös munka jól működik. Egy hosszú távú együttműködésről van szó a két klub között, aminek paraméterei a következő szezonban sem fognak változni, hiszen mindkét klub számára sokat ad a kooperáció. A közös munka immár négy éve zajlik, a klubelnök szerint pedig érezhető ennek pozitív hatása.

„Több fiatal, ígéretes játékos van a keretünkben. A projektünknek nem az az egyetlen célja, hogy konkrétan a DAC-ba neveljünk ki játékosokat. Örülnénk neki, ha minél többen ott kötnének ki, de a fő célunk a fiatal játékosok profi karrierjének elindítása. Mindig vannak olyan játékosok, akik iránt más klubok is érdeklődnek, hiszen a keretben idén is voltak olyanok, akik jó szezont futottak, például Nagy Péter, Ondrej Vrábeľ vagy Lukáš Leginius.ˮ

A klubelnök egyelőre nem tudott konkrétumokkal szolgálni az esetleges érkezőkről és távozókról, hivatalos bejelentésekre legkorábban a nyári felkészülés kezdetén kerül sor. Azt azonban elárulta, zajlanak a tárgyalások bizonyos játékosokkal a szerződéshosszabbításról, illetve új igazolások is képben vannak. Távozók szintén lesznek, néhány játékossal nem hosszabbít a klub.

A keret tagjai a bajnokság végeztével közel három hét szabadságot kaptak, az első nyári edzésükre június 9-én kerül sor.

Oikonomou: Mindig készen kell állni

A somorjaiak görög–magyar hátvédje, Konsztantinosz Oikonomou szintén elégedett a csapat szezonjával, de titkon még magasabb pozícióban reménykedett.

„A szezon előtt a kitűzött célunk a top 8 volt, és ezt hoztuk is az idény végére. Ennek ellenére a tavalyi 6. hely után bizakodtam, hogy a 2020/2021-es eredménynél is jobb helyezést érhetünk el, de ez sajnos nem sikerült, ezért kicsit keserédes ez a 7. helyˮ – mondta a 26 éves játékos, aki összesen 24 bajnokin kapott szerepet a szezonban, s akinél rákérdeztünk, okoz-e nehézségeket a játékosoknak a folyamatosan változó csapat. – A folyamatos változás sosem könnyű a csapat számára, de Somorján ezzel együtt kell élni. A DAC-cal való együttműködés célja, hogy minél több fiatal próbálja ki magát nálunk a másodosztályban, és fejlődési lehetőséget biztosítsunk nekik. Mi, rutinosabb játékosok pedig a magját kell, hogy képezzük a csapatnak, és amellett, hogy próbálunk mindenben segíteni a fiatalabbaknak, fontos, hogy mindig koncentráltak legyünk, hiszen olyan hétvége is akadhat, amin nem küld ide egyetlen játékost sem a DAC. Azonban a csapatnak készen kell állnia akkor is.ˮ

Érdekes

Új lelátó épül Somorján

A II. liga előírásai szerint minimum ezer ülőhelyre van szükség a bajnoki mérkőzéseken, így elengedehetetlen a Pomlé bővítése.  „A főbejárat felől, azaz a tribünön ülve jobbra tekintve új, 500 férőhelyes nézőteret építünk. Erre nyertünk egy pályázatot, a fennmaradó részt pedig önerőből, illetve a város támogatásával fedezzük – árulta el Horváth Csaba. – Az építkezési engedély már megvan, a munkálatok nyár végén vagy ősz elején elkezdődnek. Az új lelátóval bebiztosítjuk, hogy Somorján a következő években is II. ligás foci lehessen. E cél érdekében történt tavaly az öltözők átépítése is. Köszönjük a szponzorainknak és mindenkinek, aki egy ilyen nehéz időszak után is segíti a klubot.ˮ

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?