Števko nem Van Basten

Pozsony. Véget ért a Corgoň Liga 2003/2004-es szezonjának őszi idénye; félidei bajnokként az újonc besztercebányaiak várják majd az első helyről a tavaszi folytatást. A húsz éven aluliak világbajnoksága miatt azonban lehetetlen objektív mérleget vonni, a trencséniek ugyanis a vb miatt három mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a csapatok többsége.

A Corgoň Liga őszi idényének utolsó mérkőzéseit játszották a hétvégén. Felvételünkön a rózsahegyi Helbich (8-as számmal) próbálja szerelni Blažej Vaščákot a tegnapi Petržalka–Ružomberok (2:1) találkozón. TASR-felvételAzt lehetne írni: meglepetésre az újonc besztercebányaiak vezetik a Corgoň Ligát – ha lennének meglepetések a Corgoň Ligában. Azt lehetne írni: a Corgoň Ligában azért nincsenek meglepetések, mert egyforma játéktudású csapatokból áll a bajnokság mezőnye – ha nem lenne túlzás játéktudásról beszélni. Azt lehetne írni: ebben a ligában mindenki lehet listavezető – és nem járnánk messze a valóságtól. Az őszi idény során ugyanis hat csapat büszkélkedhetett el azzal, hogy vezeti a pontvadászatot, csak éppen ez a tény nivellálja az ideiglenes első hely jelentőségét. Vegyük lajstromba: az első forduló után az Inter állt az élen, majd jött a Petržalka (2-4. forduló), a Trenčín (5-8. forduló), a Trnava (9-11. forduló), a Ružomberok (12-13., 17.), és a besztercebányai Dukla (14-16., 18.).

Vasárnap délelőtt az említett hatosfogat két csapata (Petržalka–Ružomberok) találkozott; s a meccs előtt mindenki Krejčí–Števko gólpárbajt várt, a tízgólos ligeti Krejčí, és a tizenegy találatával góllövőlista-vezető, s az elmúlt hetekben médiasztárrá avanzsált rózsahegyi Števko egyaránt remek formában játszik, utóbbi ráadásul az „U20-as affér” óta szinte dacból is betalált a bajnokikon. Aki Krejčíben bízott, csalódott, hiszen a hazaiak támadója igyekezett ugyan, volt is egy szép, félfordulatból leadott kapáslövése, de gólig ezúttal nem jutott. Aki Števkóban bízott, az is csalódott, a rózsahegyi fiú amolyan Van Bastent idéző játékkal próbálkozott: kevés mozgás, észrevétlen jelenlét a pályán (eddig stimmelt), aztán egyetlen mozdulattal eldönteni a mérkőzés kimenetelét. Ez a csattanó azonban elmaradt, hiszen egyszer helyzetbe került ugyan (87. perc), de akkor is csak a felső lécre fejelte a labdát – addigra azonban már eldőlt a meccs.

Števko passzivitásáért részben Borbély Balázs is „okolható”, a ligetiek védője szoros emberfogásban őrizte a vendégek egyetlen ászát, s mint kiderült, alighanem ez volt a sorsdöntő húzás Weiss edző részéről, aki, bármilyen hihetetlenül is hangzik, támadó felfogásban küldte pályára csapatát. A ligetiek támadtak is becsülettel, ennek ellenére az első nagy lehetőséget a vendégek hagyták ki: egy eladott labdára lecsapva Urban azonnal lőtt, s mielőtt a hazai védők eszmélhettek volna, Čobej kapus már az égieknek – és a felsőlécnek – mondott köszönetet. Rózsahegyi kollégája nem volt ilyen szerencsés, a 25. percben Kozák ívelt beadása után Ševinský fejelt kapura, és Hajdúch szerencsétlen mozdulattal bevédte a bal alsóba tartó fejest: 1:0. A ligetiek a második félidő közepén megismételték a jelenetet, Kozák középre adott, és a rosszul kimozduló Hajdúch fölött Hanc csúsztatta a kapuba a labdát: 2:0.

Jozef Vukušič cserékkel próbálta meg felrázni csapatát, de talán túlságosan is a harci szellemre apellált Jendrišek esetében, aki azonnal kapáslövéssel próbálkozott, a mozdulat mégis inkább thai-boxot idézett: a labda helyett Ševinský gyomrát találta telibe. A vendégek későn hitték el, hogy Števko helyett más is rúghat gólt, így Jelšic a 91. percben szépített ugyan, de már nem tette izgalmassá a hajrát.

PETRŽALKA–RUŽOMBEROK 2:1 (1:0)

Góllövők: Ševinský (25.), Hanc (70.), ill. Jelšic (90.). Játékvezető: Minárčik, 3000 néző.

PETRŽALKA: Čobej–Ševinský, Borbély, Maixner, Hanc–Straka (22. Vaščák), Krejčík (88. Obšitník), Kozák, Kusalík–Krejčí, Mikulič.

RUŽOMBEROK: Hajdúch–Školník (78. Jendrišek), Mikuláš, Pospíšil, Had–Bédi (41. Kročko), Helbich, Urban, Božok (78. Bačík)–Jelšic, Števko.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?