SPORTHĺRADÓ

Párizsban befejeződött az asztalitenisz-vb, a megszerezhető 20 éremből 14 a kínaiaknak jutott. Óriási meglepetésre az osztrák Werner Schlager nyerte a férfi egyest. Döntők – férfi egyes: Schlager–Dzso Sze Hjuk (dél-koreai) 4:2; női egyes: Vang Nan–Csang Ji-ning (kínaiak) 4:3.

Párizsban befejeződött az asztalitenisz-vb, a megszerezhető 20 éremből 14 a kínaiaknak jutott. Óriási meglepetésre az osztrák Werner Schlager nyerte a férfi egyest. Döntők – férfi egyes: Schlager–Dzso Sze Hjuk (dél-koreai) 4:2; női egyes: Vang Nan–Csang Ji-ning (kínaiak) 4:3.

Chilei siker született a düsseldorfi férfi teniszcsapat-világbajnokságon, a fináléban a dél-amerikai válogatott 2:1-re legyőzte Csehországot.

Több remek eredmény született a Halléban megrendezett atlétikai viadalon. A cseh Železný (87,92) gerelyhajításban az orosz Szadova (69,38) női diszkoszvetésben és a német Kumbernuss (19,58) női súlylökésben a világ idei legjobb eredményével győzött. Férfi diszkoszvetésben a német Riedel (69,50) nyert a magyar Kővágó Zoltán előtt (65,29). A szlovák Charfreitag kalapácsvetésben (77,77) 2. lett.

Szombathelyen véget ért a nemzetközi női röplabdatorna: Magyarország–Spanyolország 3:2, Szlovákia–Törökország 3:2, Szlovákia– Magyarország 3:1, Spanyolország–Szlovákia 3:2. A végeredmény: 1. Törökország 5 (8:5), 2. Szlovákia 5 (8:6), 3. Spanyolország 4, 4. Magyarország 4.

Rastislav Kaňuk 50 m-es gyorsúszásban 23,09 mp-es idővel új országos csúcsot ért el a pozsonyi Szlovák Nagydíjon.

Az ötödik helyen végzett a szlovák válogatott a szlovéniai vízilabdatornán. A döntőben: Szerbia-Montenegró–Oroszország 10:3, a 3. helyért: Olaszország–Szlovénia 9:8, az 5. helyért: Szlovákia–Franciaország 11:3. A szlovák válogatott korábban 12:8-ra kikapott Szerbiától, és 13:8-ra nyert Franciaország ellen.

A csölösztői kajak-kenu viadalon a férfi K1-ben Milan Kmiť győzött Csölle József előtt, C1-ben pedig Radoslav Rus bizonyult a legjobbnak. A női kajakosok között Mičušíková ért elsőként a célba.

Pozsonyban rendezték az országos junior vívóbajnokságot. A férfi párbajtőrözők között Érsek Attila győzött, a hölgyek mezőnyében Lovisek Judit végzett az élen.

Az izmiri testépítő Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert a szlovák Aurélia Grožajová (+57 kg). A fitneszversenyzők közül Silvia Malachovská (167 cm) és Natália Lenártová (160 cm) második lett a kontinensviadalon.

Előkészületi női kosárlabda-mérkőzésen Strakonicében Csehország 94:71-re legyőzte Szlovákiát.

Olathe-ben, az amerikai egyetemi bajnokságon Protič Krisztina 10:56,13 perces idővel nyerte a 3000 m-es akadályfutást.

A spanyol Gonzalez Jimenez nyerte a tegnapi, 42,5 km-es egyéni időfutamot a 86. Giro d Italia országúti kerékpáros körversenyen. Az összetettben élen álló Gilberto Simoni tovább növelte előnyét.

Jól szerepeltek a nagymagyari ifjúsági ökölvívók a pozsonyi korosztályos országos bajnokságon: 2 ezüst- (Rigó Márió és Szabó Márió), valamint 5 bronzérmet szereztek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?