SPORTHĺRADÓ

Az öt magyar közül egyedül Czink Melinda harcolta ki a továbbjutást a hétfőn kezdődő melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjének első fordulójában. Egy óra 18 perc alatt, 6:1, 2:6, 6:2-re győzte le a hatodik helyen kiemelt orosz Rogyionovát. Ellenfele a második körben a francia Céline Beigbeder lesz.

Az öt magyar közül egyedül Czink Melinda harcolta ki a továbbjutást a hétfőn kezdődő melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjének első fordulójában. Egy óra 18 perc alatt, 6:1, 2:6, 6:2-re győzte le a hatodik helyen kiemelt orosz Rogyionovát. Ellenfele a második körben a francia Céline Beigbeder lesz. A további négy magyar teniszező (Gubacsi Zsófia, Kuti Kis Rita, Nagy Kyra és Marosi Katalin) kiesett.

A sydneyi tenisztorna negyeddöntőjében: Davenport–Hantuchová 6:4, 3:6, 7:6.

Az autósoknál a Maszuoka Hirosi, Andreas Schulz (japán, német) duó, míg a motorosoknál az olasz Giovanni Sala volt a leggyorsabb a 25. Dakar Rali 8. szakaszán. A magyar egységek közül elsőként a Kis Sándor, Czeglédi Péter duó érkezett célba. A Nissannal versenyző kettős 2:53:03 órával maradt el az etap-győztes Maszuoka, Schulz párostól, s ezzel pillanatnyilag, 52 célba érkező alapján a 49. helyen áll. A motorkerékpárosok között az olasz Fabrizio Meoni áll az élen, aki a francia Richard Sainct-től vette át a vezetést.

Hayley Wickenheiser hokis lesz az első nő, aki profi férficsapatban szerepel majd, a 24 éves, 175 cm magas és 77 kg testsúlyú lány (tagja volt a 2002-es olimpia aranyérmes amerikai csapatnak) a II. ligás finn Lightningben bűvöli majd a korongot, de nema kapuban, hanem a csatársor szélén; az együttes legkeményebb hátvédje a tréningen tíszer a palánkra „kente”, de semmi baja sem történt.

Adócsalás miatt egy éves, felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Willi O. Hoffmannt, a Bayern korábbi elnökét. A világhírű labdarúgóklub egykori vezetője 1992-ben és 1993-ban hatszámjegyű márkaösszeget mulasztott el befizetni az államkincstárba. A jelenleg 72 éves Hoffmann negyedszázadon keresztül tevékenykedett a bajor együttesnél, az elnöki tisztet 1979 és 1985 között töltötte be.

A brazil labdarúgó válogatottat világbajnoki címig vezető Luiz Felipe Scolari lett az elmúlt év szövetségi kapitánya a sportág történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet által lebonyolított szavazás alapján. Az 54 éves, s karrierjét Portugáliában folytató tréner nagy fölénnyel végzett az élen, sőt 286 pontjával abszolút rekordot ért el, korábban ugyanis a 2000-ben győztes francia Roger Lemerre 271 pontja számított a csúcsnak. Mögötte a dél koreaiakkal vb-negyedik holland Guus Hiddink és a török Senol Günes végzett a 2. illetve a 3. helyen.

Két évre a francia első osztályú Sedan labdarúgócsapatához igazolt a kameruni Pierre Njanka. A bajnokságban jelenleg 15. helyezett klub 200 ezer eurót fizetett a Strasbourgnak a 28 éves válogatott védőért. A tavalyi világbajnokságon is szóhoz jutó Njanka 17-szer szerepelt eddig hazája nemzeti együttesében.

A magyarok Eb-selejtező csoportjában élen álló lett válogatott február 12-én barátságos találkozón méri össze erejét Litvániával, a mérkőzést a kedvező éghajlati viszonyok miatt a törökországi Antalyában rendezik. Gellei Imre szövetségi kapitány csapata ugyanezen a napon Cipruson játszik felkészülési meccset Bulgária ellen.

A Keno 10 tegnapi nyerőszámai: 4, 22, 23, 24, 27, 28, 34, 41, 44, 47, 51, 52, 56, 61, 65, 66, 67, 70, 72, 75

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?