Sorozatban ötödször bajnok a Ferencváros

Fradi.34.

A Ferencváros a Kecskemét vereségének köszönhetően játék nélkül szerezte meg története 34. bajnoki elsőségét. A zöld-fehérek a Kisvárda ellen győzelemmel ünnepeltek.

„Jobb úgy ünnepelni a bajnoki címet, ha a pályán nyer a csapat, de nagy az öröm, mert megdolgoztunk ezért a sikerért – idézte az MTI Orosz Pált, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatóját röviddel azt követően, hogy pénteken biztossá vált a klub történetének 34. bajnoki aranyérme. – Ötször egymás után bajnokságot nyerni, az kuriózum. Mindenki rengeteget dolgozott érte” – fogalmazott a sportvezető.

A Kisvárda elleni 3:0 után Sztanyiszlav Csercseszov, az FTC edzője is beszélt az újabb elsőségről. „A bajnokság megnyerése sosem könnyű, de mindig szép, a körülményektől gyakorlatilag teljesen függetlenül – jelentette ki a szakvezető, aki elárulta, hogy vacsora közben értesült a Kecskemét vereségéről, a csapatorvos hozta neki a nagyszerű hírt. – Összedugtuk a fejünket az edzői stábbal, megterveztük, hogy mit csinálunk másnap. Aznap nem találkoztunk a játékosokkal, csak a reggelinél gratuláltam nekik” – mesélte Csercseszov.

Az orosz válogatott egykori szövetségi kapitánya elmondta, lesz idő ünnepelni. „Most adtam néhány nap szabadságot a srácoknak, hogy megünnepelhessék a bajnokságot, valószínűleg együtt mennek valahova” – tette hozzá az edző, aki hangsúlyozta, hogy mivel július 11-én kezdődik a BL-selejtező, május 29-től két hét szabadságot kapnak a játékosok, majd június 14. lesz az első munkanap, amely orvosi vizsgálattal indul.

Jegyzőkönyv

OTP BANK LIGA, 30. forduló

Budapest Honvéd–Kecskeméti TE 1:0 (0:0)
Bozsik Aréna, 5003 néző. Gólszerző: Kerezsi (55.). Jv.: Bognár. Sárga lap: Eördögh, Kerezsi, Klemenz, Doka, ill. Májer, Szalai G., Nikitscher.

Újpest FC–Vasas FC 1:1 (1:1)
Szusza Ferenc Stadion, 3880 néző. Gólszerzők: Andzulasz (42.), ill. Holender (37.). Jv.: Karakó. Sárga lap: Urblík, Holender, Novothny, Berecz (mind Vasas).

Paksi FC–Debreceni VSC 0:0
Paks, 3065 néző. Jv.: Berke. Sárga lap: Varga B., Papp K., ill. Manrique, Lagator, Dzsudzsák.

Ferencvárosi TC–Kisvárda Master Good 3:0 (0:0)
Groupama Aréna, 13 133 néző. Gólszerzők: Pászka (49.), Lisztes (52.), S. Mmaee (63.). Jv.: Pintér. Sárga lap: Navrátil, Kovacic (mindkettő Kisvárda)

Zalaegerszegi TE–Puskás Akadémia FC 2:1 (2:1)
Zalaegerszeg, 2248 néző. Gólszerzők: Ikoba (13.), Klausz (45+1.), ill. Colley (27.). Jv: Erdős. Sárga lap: Mocsi, Szendrei, ill. Ormonde-Ottewill, Colley, Szolnoki, Spandler. Piros lap: Colley (91., Puskás Akadémia).

MOL Fehérvár FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1:1 (1:0)
MOL Aréna Sóstó, 2652 néző. Gólszerző: Dárdai (25.), illetve Vajda S. (47.). Jv.: Farkas Á. Sárga lap: Heister, Nego, Szabó L., ill. Brtan, Besirovic, Vajda S.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?