Sokan a lettekhez hasonlítják őket

Mindenki egyetért abban, hogy a bajnokság meglepetéscsapata a nyáron a megszűnés szélére sodródott Balaton FC. A siófokiak játéka tavaly is üde színfoltja volt a bajnokságnak, idén azonban Csertői Aurél irányítása alatt azt a teljesítményt is felülmúlta a csapat.

Mindenki egyetért abban, hogy a bajnokság meglepetéscsapata a nyáron a megszűnés szélére sodródott Balaton FC. A siófokiak játéka tavaly is üde színfoltja volt a bajnokságnak, idén azonban Csertői Aurél irányítása alatt azt a teljesítményt is felülmúlta a csapat.

A debreceni meccs előtt azt mondtata, egy döntetlennel is kiegyezne. A csapat tehát ismét felülmúlta a várakozásokat...

Az, hogy kiegyeztem volna a döntetlennel, nem zárja ki, hogy ne reménykedtem volna egy bravúros győzelemben. Sikerünk értékét növeli, hogy Debrecen nyertünk, ami ebben a bajnokságban egyetlen csapatnak sem sikerült.

A Balaton kapta eddig a legkevesebb gólt a bajnokságban. A jó védekezés lehet a csapat eddigi szereplésének záloga?

Ha csak a védekezésünk lenne jó, azzal nem sokat érnénk, ezzel biztosan nem nyertünk volna öt meccset sorozatban. Nem csak azért védekezünk, hogy ne kapjunk gólt, hanem azért is, hogy labdát szerezzünk belőle, és támadást vezethessünk. Az elmúlt öt meccsen minimum annyival jobbak voltunk ellenfeleinknél, hogy mi belőttük a lehetőségeinket, a másik csapat pedig nem.

Valami hasonló játékkal ért el sikert a lett válogatott. Megállhatja a helyét ez az analógia?

Szerintem nem... Nem hasonlítanám a lett csapathoz a mi stílusunkat, mert míg ők szinte feladják a mezőnyben való játékot, addig mi ott is jól játszottunk. Persze, egy válogatottat amúgy sem célszerű egy klubcsapattal összemérni.

Míg máshol a klub nehéz körülményei negatívan befolyásolják a csapat teljesítményét, addig Siófokon ez pozitívan hat a csapatra...

Tény, hogy a klubnál vannak gondok, de ennek semmi köze sincs ahhoz, hogy hogyan szerepel a csapat, és a játékosokat egyetlen dolog motiválja: a győzelem. Igyekszem arra is hangsúlyt fektetni, hogy megfelelő legyen a hozzáállás, rend legyen a fejekben. Emellett nagyszerű közösség van a csapatnál, és minden játékos a kellő alázattal áll hozzá a munkához. Szerintem ez elengedhetetlen a jó szerepléshez, Magyarországon pedig még inkább meg kell lennie ennek a hozzáállásnak.

Tehát a csapat szintjén nem érezhetőek az anyagi gondok?

Természetesen érezhetőek, de ezek nem a mutatott játékban csapódnak le. Nyilván hátrányban vagyunk a többi csapattal szemben, hiszen míg máshol 22 játékos alkotja a keretet, addig nálunk 16, ráadásul most sérülések és eltiltás miatt ez a szám is lecsökkent, vagyis gyakorlatilag 13 játékosból választhatok a következő meccsen. Természetesen az igazolásokhoz is pénz kell, csakúgy, mint egy normális szakmai stáb fenntartásához, ezért ilyen formában nem működhet sokáig a klub.

Ilyen körülmények között van esély téli erősítésre?

Azt egyelőre nem tudom, erről a vezetőknek kell dönteniük.

A nyári óvatos célkitűzések változtak a sikerek hatására?

Látjuk, és nagyon örülünk annak, hogy a vártnál jobban megy a csapatnak, de a kitűzött célok egyelőre nem változtak, mert még sok meccs hátra van. Mindig csak a következő meccsre koncentrálunk, és megpróbálunk minél kevesebbet számolgatni. Arra ugyanis ráérünk majd az alapszakasz befejezése után.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?