Slovan: cél a bajnoki cím

<p>Pozsony. Maximális elvárásokkal vág neki a tavaszi idénynek a pozsonyi Slovan futballcsapata, Petr Kašpar klubigazgató leszögezte, meg akarják nyerni a bajnokságot és a Szlovák Kupát is.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Az égszínkékek hatpontos előnnyel vezetik a Corgoň Ligát, s mindjárt a holnapi nyitányon a második helyezett aranyosmaróti együttest fogadják. „Az első helyen állunk a bajnokságban, a Szlovák Kupában is ott vagyunk a legjobb négy között. Mindkét sorozatban diadalmaskodni akarunk. Futballistáinknak kedvező feltételeket biztosítottunk a felkészülés során, remélem, ez az eredményeken is megmutatkozik” – mondta Petr Kašpar a tegnapi sajtótájékoztatón

Hazai környezetben kezdték a felkészülést az égszínkékek, majd magas-tátrai és törökországi edzőtáborozás következett. „Hosszú volt a téli szünet, már mindenki várja a ligarajtot. Amit elterveztünk, azt teljesítettük. Csak hét edzőmeccset játszottunk, de nem is akartam többet, mert a találkozók zömén műfüves pályán fociztunk. Nem történtek jelentős változások a játékosállományban, ám erősnek és kiegyensúlyozottnak tartom a keretet – szögezte le Samuel Slovák, a Slovan vezetőedzője. – A szélsőhátvéd és középpályás posztokon nagy a konkurencia, hiányzik viszont egy kimondott középcsatár, de Kuzma, Szarka és Hlohovský is tud elöl játszani.”

A Slovan a legutóbb Myjaván futballozó Peter Sládek iránt érdeklődött, ám a Slovácko túl sokat kér a támadóért.

Új szerzeménynek csak a Nyitráról igazolt Seydouba Soumah számít, aki az első két fordulóban eltiltás miatt nem léphet pályára. „Bízom benne, hogy a 21 éves Soumah a csapat hasznára lesz” – jelentette ki Samuel Slovák, aki sérülés miatt három hétig nem számíthat Erik Čikoš játékára.

Marek Kuzma visszatért a slováckói, Martin Polaček pedig a dunaszerdahelyi kölcsönjátékáról. Petr Kašpar lapunknak elárulta, elképzelhető, hogy Polaček tavasszal is a DAC hálóját fogja őrizni.

A cseh Milan Kopic és az argentin Leandro Ledesma szerződése lejárt, mindketten távoztak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?