Slota, fogd be! - üzente a Fradi-tábor (videóval)

Vágsellye |

<p>Egyik Slotát szidó rigmus a másik után, egyik kiállítás a másik után, egyik Popluhárová-gól a másik után. A vágsellyeiek legyőzték a Fradit az EHF kupa 2. fordulójának visszavágóján, de a továbbjutás már korábban eldőlt. Lehetne írni a Duslo-Fradiról úgy is, mintha nem lett volna első meccs, de hát első meccs volt, és azon a vágsellyeiek kikaptak.</p>

Csekély 18 góllal. És egy tizennyolcgólos vereség az első meccsen bizony nagyban meghatározza a második meccset - a győztes a továbbjutás megnyugtató tudatában játszhat, a vesztes meg meg akarja mutatni, hogy azért túlzás volt az a 18 gól.

Hogy a Fradi Vágsellyén nem fog 41 gólt lőni, az már az első tíz percben látszott, pedig akkor még fej-fej mellett haladtak a csapatok, és a pályán történteknél jóval érdekesebb volt a Fradi-tábor ténykedése. A meccs előtt rákezdtek a magyar himnuszra, amire reflexből még a szlovák drukkerek nagy része is felállt, és csak akkor kezdtek csodálkozni, amikor a magyar himnusz után nem a szlovák következett, hanem Ján Slota szexuális irányultságát taglaló rigmusok. A fradisták írásban is üzentek Slotának (angol nyelven, hogy fogja már be), aztán újabb rigmusokban elmondták a véleményüket Trianonról meg a hazátlan szlovákokról is, itt-ott közbeszúrva egy-egy Fradi-indulót.

A bírókat nem szidták - pedig lett volna rá okuk.
A szerb játékvezetői páros a 40. percig 10 kétperces kiállítással sújtotta a Fradit, a vágsellyeiek közül pedig csak a meccs vége felé küldött ki egy-két játékost, hogy a végső kiállításarány mégse 1:10, hanem a valamivel objektívebbnek kinéző 4:10 legyen. Mohácsik Mária és Szucsánszky Zita ki is pontozódott, a csapatkapitány Szucsánszky már a második kiállítása után is úgy nézett, mint aki mindjárt megöl valakit, a harmadik után pedig inkább már nem is mertünk ránézni, pedig nem messze ült le a tribünre.

A vágsellyeiek eközben kézilabdáztak (a Fradit a bírók nem nagyon hagyták, a szerb bíróhölgyek által tartott, „A kézilabda legfurcsább szabályai“ előadás keretében például azt is megtanultuk, hogy földön fekve is el lehet követni lépéshibát), és jól kézilabdáztak - Németh Lívia a legfontosabb pillanatokban védett a legjobban, Popluhárová szórta a gólokat, így a vágsellyei előny egyre csak nőtt, volt négy gól, öt gól, hat gól és hét gól is, és bár a Fradi az utolsó tíz perc le-fel rohangászós játékában feljött egyszer három gólra, a végeredmény 31:26 lett a vágsellyeiek javára. Ami - ha eltekintünk az első meccstől, és a mínusz tizennyolctól - nagyon szép eredmény a Ferencváros ellen: a Fradi-tábor el is énekelte még egyszer a magyar himnuszt jutalmul.

***

MECCSKRÓNIKA
Női kézilabda EFF-kupa, 2. forduló, visszavágó: DUSLO ŠAĽA-FERENCVÁROS 31:26 (16:13), az első meccs 23:41, továbbjutott a Ferencváros. Legeredményesebbek: Popluhárová 13, Martanovičová 6, ill. Kenyeres 8, Szamoránszky Piroska 7. (Bőd Titanilla)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?