Slávik: Jančuška tényleg bízik a fiatalokban

Az érsekújvári élvonalbeli jégkorongcsapat fiatal játékosa, Slávik Sebastián szerint saját maga és a csapat is jól felkészült a Tipsport Liga jövő keddi rajtjára.Szűk egy hét múlva az U20-as válogatott elleni hazai meccsel nyitják a bajnoki idényt az érsekújváriak, hogy a „rendes” 1.

Az érsekújvári élvonalbeli jégkorongcsapat fiatal játékosa, Slávik Sebastián szerint saját maga és a csapat is jól felkészült a Tipsport Liga jövő keddi rajtjára.

Szűk egy hét múlva az U20-as válogatott elleni hazai meccsel nyitják a bajnoki idényt az érsekújváriak, hogy a „rendes” 1. fordulóban, jövő pénteken Budapestre látogassanak a MAC-hoz.

Slávik Sebastián, a zöld-fehérek fiatal csatára szerint jó felkészülési időszakot tudhatnak maguk mögött. „Nagyon tetszik a játékrendszer, amiben hokizunk, az edzéseken is érződött, hogy értik a dolgukat az új edzők” – mondta lapunknak az ímelyi származású hokis. A Milan Jančuška–Jerguš Bača tandem nem fél bizalmat szavazni a fiataloknak. „A korábbi érsekújvári trénerek mindig attól tartottak, hogy a rutintalan játékosok valamit elrontanak. Most viszont a mi sorunkban rajtam kívül az egyaránt 1997-es születésű König és Ondruška is rendszeresen szerepel. Az edzők pedig nagyon sokat beszélnek velünk, Jančuška a legapróbb hibákra is figyelmeztet, emellett viszont a jó dolgokat dicséri is, ami szintén ritka az edzőknél” – magyarázta Slávik.

A 18 esztendős csatár eddig két felkészülési meccsen tudott gólt szerezni (a dunaújvárosiak és a nyitraiak ellen a Visegrádi Kupában), de a Přerov (3:2 rávezetésekkel), a Havířov (5:1), a Prostějov (3:0) és a Ferencváros (4:3) ellen is ott lehetett a jégen. „A találatokért nem kellett fizetnem a csapatkasszába, egyelőre még nem keresek olyan jól – válaszolta mosolyogva felvetésünkre Slávik, aki 2022-ig szóló szerződést írt alá az érsekújváriakkal. – Tavaly a B csapatban eltöltött idény során hozzászoktam a felnőtt hokihoz, most pedig szerintem készen állok a Tipsport Ligára is. A Visegrádi Kupában lejátszott meccseken már érződött, hogy más a játék sebessége, ezek nem csak sima barátságos mérkőzések voltak. Komolyan vesszük a sorozatot, meg akarjuk nyerni, már csak a dicsőség és a pénzdíj miatt is.”

A jövő heti extraligás rajt előtt az érsekújvári klubvezetés még beígért néhány erősítést. „A kollektíva nagyon jó, remek a parti az öltözőben. Mindenki abban bízik, hogy az előző idénnyel ellentétben már csak kevés változás lesz a keretben” – tette hozzá Slávik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?