Škrtellel és Jakubkóval a spanyolok ellen

<p>Ján Kozák, a szlovák futballválogatott szövetségi kapitánya kijelölte keretét a spanyolok (október 9., Zsolna) és a fehéroroszok elleni (október 12., Boriszov) Eb-selejtezőkre. Eltiltása után visszatér a nemzeti csapatba Martin Škrtel, csakúgy, mint a felépült Ján Mucha, valamint Martin Jakubko.</p>

SITA-JELENTÉS

Huszonegy légiós – köztük a bécsi Rapidban védő Novota János – kapott meghívót, a Fortuna Ligából csak a zsolnai Viktor Pečovský és a nagyszombati Erik Sabo tagja a keretnek.

„Örülök, hogy a nemzeti együttes futballistái közül egyre többen játszanak rendszeresen külföldi klubjukban. Az is jó hír, hogy a görögök elleni vb-selejtezőn kiállított Škrtel két meccses eltiltása lejárt, így újra számíthatok a csapatkapitányra. Martinnal masszívabb lesz a védelmünk. Mucha és Jakubko felépült, az utóbbi megoldhatja a csatárgondjainkat” – nyilatkozta Ján Kozák a szövetség honlapjának.

Kisebb meglepetés Sabo nevezése. „Erik kellemesen meglepett a májusi, Montenegró és az Oroszország elleni előkészületi meccseken. Sajnos, ő is sérüléssel bajlódott, az utóbbi öt bajnokin jó teljesítményt nyújtott” – szögezte le a szövetségi kapitány.

A DAC-ban remekül játszó Saláta Kornél a tartalékok között kapott helyet.

A szlovák keret – kapusok: Ján Mucha (Szamara), Matúš Kozáčik (Plzeň), Novota János (Rapid Wien).

Védők: Peter Pekarík (Hertha Berlin), Martin Škrtel (FC Liverpool), Norbert Gyömbér (Catania Calcio), Ján Ďurica (Lokomotiv Moszkva), Ľubomír Michalík (Kajrat Almati), Tomáš Hubočan (Dinamo Moszkva), Michal Breznaník (Sparta Praha).

Középpályások: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Karim Guédé (Freiburg), Juraj Kucka (FC Genoa), Filip Kiss (Ross County), Stanislav Šesták (VfL Bochum), Marek Hamšík (SSC Napoli), Vladimír Weiss (Lekhwiya SC), Róbert Mak (PAOK Szaloniki), Miroslav Stoch (Al-Ain FC), Erik Sabo (Spartak Trnava).

Csatárok: Adam Nemec (Union Berlin), Michal Ďuriš (Mladá Boleslav), Martin Jakubko (Amkar Perm).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?