Simán verték a horvátok a szlovákokat Nagyszombatban

Simán verték a horvátok a szlovákokat Nagyszombatban
Nagyszombat |

A vb-ezüstérmes horvát labdarúgó-válogatott sima 4:0-s győzelmet aratott Nagyszombatban Szlovákia ellen Eb-selejtezőn. A szlovákoknak gyakorlatilag helyzetük sem volt, a vendégek minden tekintetben felülmúlták őket.

Pavel Hapal szövetségi kapitány a szokásos csapatának szavazott bizalmat, talán csak az számított némi meglepetésnek, hogy a védelem jobb oldalán Valjent játszott.

Tíz perc sem telt el a meccsből, és a horvátok már helyzetbe kerültek – egy labdaeladás után Brozovic találta el a felső kapufát.

A másik oldalon Mak próbálkozott egy betöréssel, de végül nem érte el a labdát.

A szlovákok eléggé magukra húzták a horvátokat, az első negyedórában nyoma sem volt a Hapal által ígért kemény letámadásnak.

Ezt inkább a vendégek praktizálták, sokkal többet voltak Dúbravka kapuja előtt. Fél óra játék után két nagy helyzetük is volt: előbb Vida bombázott három méterről a kapu fölé, majd Petkovic cselezte magát tisztára, de közeli lövését Dúbravka lábbal védte.

A 35. percben Vlasichoz került a labda, és a tizenhatos sarkáról óriási kapufát lőtt, a labda a felső lécről nem sokkal a gólvonal elé pattant.

A horvátok jóval aktívabbak voltak, de a szurkolók már kezdték elkönyvelni, hogy az első félidőben nem látnak gólt, amikor Lobotka elvesztett egy párharcot, Vlasic pedig élt a lehetőséggel, és megszerezte a vendégek vezető gólját – 0:1.

A szünet után Hapal Rusnák helyett Boženíkot küldte pályára.

A horvátok viszont a második félidő elején is lecsaptak – a kissé még dezorientált hazaiak között Perisic lőtt jó húsz méterről kapura, és a megpattanó lövést Dúbravka nem védhette – 0:2.

A szlovákok csak nézték, ahogy a horvátok passzolgatnak – a vb-ezüstérmes többször is szinte eldugta a labdát az ellenfél elől. A vendégszektorban lelkesen számolták az átadásokat, a hazai drukkerek fütyültek.

Hasonló volt a reakciójuk akkor is, amikor a 63. percben Hapal lehozta a pályáról az elképesztően formán kívül játszó Kuckát, akinek alig volt jó megmozdulása. Helyette Haraslín állt be.

A szlovákokon azonban nem látszott, hogy reálisan tudnának kezdeni valamit a meccsel, ezzel szemben a vendégek minden megmozdulása veszélyes volt. Az pedig már szinte megalázó volt a Hapal-csapat számára, ahogy a 72. percben Petkovic gyakorlatilag a teljes hazai védelmet bolonddá tette, és végül elegánsan a hálóba lőtt – 0:3.

Ekkor már csak a vendégszektor éneke zengett a nagyszombati Anton Malatinský-stadion felett, pedig telt ház, több mint 18 ezer néző volt. A horvát drukkerek Zlatko Dalic szövetségi kapitányt éltették, és a legnagyobb nyugalommal nézhették a végjátékot, amelyben még a csereként beállt Brekalo próbálkozott kétszer lövéssel, és a szintén csere Pasalic is kapott egy remek indítást, de a ziccert a kapu mellé lőtte.

Hogy a szlovákok mennyire frusztráltak, azt az mutatta, hogy két perccel a lefújás előtt Škriniar, miután szögletre mentett, a hozzá visszapattanó labdát dühből a lelátóra bombázta.

A szöglet után viszont egy kis passzolgatás után a jobb oldalról érkezett egy fejes Lovren fejére, aki nem hibázott – 0:4. Ekkor már azok a nézők is hazaindultak, akik addig még türelmesek voltak, akik pedig nem tudták elég gyorsan elhagyni a stadiont, azok a hármas sípszó után füttykoncerttel fejezték ki elégedetlenségüket.

A csoport másik meccsén Wales 2:1-re nyert Azerbajdzsán ellen. A csoportban így van két kilencpontos csapat, Magyarország és Horvátország, a walesieknek és a szlovákoknak 6-6 pontjuk van, Azerbajdzsán nulla ponttal sereghajtó.

Szlovákia–Horvátország 0:4 (0:1)

Góllövők: Vlasic (45.), Perisic (47.), Petkovic (72.), Lovren (89.)

Játékvezető: Brych (német), 18 098 néző.

SZLOVÁKIA: Dúbravka – Valjent, Vavro, Škriniar, Hancko – Kucka (63. Haraslín), Lobotka, Hamšík – Rusnák (46. Boženík), Duda, Mak (79. Ďuriš).

HORVÁTORSZÁG: Livakovic – Bartolec, Lovren, Vida, Barisic – Modric, Brozovic – Perisic, Vlasic (81. Badelj), Rebic (70. Brekalo) – Petkovic (83. Basalic).

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?