Sima vereség a fináléban

Nicosia. Az első játékrészben büntetőt hibázó, majd a hajrában teljesen széteső magyar labdarúgó-válogatott háromgólos vereséget szenvedett Romániától, így a második helyen végzett a ciprusi tornán

Okkal szomorkodott a döntő után Tököli AttilaNB I.HU-felvételMAGYARORSZÁG–ROMÁNIA 0:3 (0:1). Góllövők: Mihut (11.), Danciulescu (89.), Caramarin (92.). Játékvezető: Kapitanisz (ciprusi), 700 néző. MAGYARORSZÁG: Vlaszák–Dragóner (63. Kenesei), Komlósi (46. Stark), Pető–Simek, Lendvai, Tóth (70. Bodnár), Lőw (80. Böjte)–Gera–Kovács P. (76. Kovács Z.), Tököli. ROMÁNIA: Curca–Stancu, Constantin, Iencoi (46. Rada)–Alexa (91. Choinea), Mihut, Plesan, Petre (77. Caramarin), Moldovan (56. Nicolae)–Marica (60. Danciulescu), Cristea (87. Lungu). Sárga lap: Pető (9.), Lendvai (13.), Komlósi (20.), Tóth (33.), illetve Constantin (31.), Alexa (52.)

Gólhelyzet nélkül szerzett vezetést a román válogatott. A 11. percben a tizenhatos bal sarkánál Mihut váratlanul lövésre szánta el magát, és a beadásra számító Vlaszák felett jobb külsővel a jobb felső sarokba csavart. Röviddel később Tököli került gólhelyzetbe, de nem tudta maga elé tenni a labdát. A három védővel felálló magyar csapatnak láthatóan gondot okozott az egy-egy elleni szituációk kivédekezése, az első húsz percben Pető, Lendvai és Komlósi is besárgult, és akkor sem lehettünk volna felháborodva, ha Pető pirosat kap sárga helyett.

Az első félóra végén megint Tököli küzdött a román kapu előtt, a játékvezető pedig 11-es ítélt. A büntetőt a sértett végezte el, de sajnos a bal kapufa mellé pörgetett. (A lettek ellen Kenesei is kihagyott egy büntetőt.)

A 62. percben Tököli becsúszva szerzett labdát Constantintól a román tizenhatoson belül, de rövid sarokra tartó lövésével megint nem tudta meglepni a kapust. Matthäus ekkor merész lépésre szánta el magát, a söprögető Dragóner helyett a csatár Keneseit hozta be, és a nagy kitámadásnak többször is megfizethették volna az árát, de a háromszor is ziccerben kilépő Nicolae hibázott.A hajrában aztán érvényesült a régi magyar átok: a 89. percben Danciulescu ajtó-ablak helyzetben 11 méterről a jobb sarokba helyezett. Ezzel eldőlt a találkozó, de a kegyelemdöfés még hátra volt. A hosszabbításban Caramarin szép mozdulattal a bal sarokba emelt.

A magyar csapat elsősorban értékelhetetlen helyzetkihasználása miatt veszített, de a második félidőben a csapatjáték is rengeteget akadozott.

Helyosztók – a 3. helyért: Fehéroroszország–Lettország 4:1 (1:1), g.: Vitari (20.), Pomancsenko (66., 85., 90., az első kettőt 11-esből), illetve Zemblinszkisz (36., 11-esből); az 5. helyért: Ciprus–Kazahsztán 2:1 (2:0) g.: Karalambidesz (2.), Mikael (8.), illetve Uzdenov (68.); a 7. helyért: Örményország–Grúzia 2:0 (1:0), g.: Arman Karamjan (42.), Artavard Karamjan (52.).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?