Sima cseh győzelem

<p>Olomouc. Michal Bílek megnyugodhat: Csehország labdarúgó-válogatottja 3:0-ra verte Szlovákiát a tegnapi barátságos mérkőzésen, így a csehek szövetségi kapitányát (egyelőre) nem fenyegeti a leváltás.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A mérkőzés előtti nem hivatalos hírek arról szóltak, hogy az olomuci meccs eredményétől függ Bílek további sorsa. Nos, a csehek 47 éves kapitánya korán hátradőlhetett: David Lafata hat perc alatt lerendezte a meccset. A jabloneci csatár előbb a harmadik percben fejelt Dušan Kuciak hálójába Jaroslav Plašil beadása után, majd a hatodikban megduplázta góljainak számát: Ladislav Krejčí csinált bolondot a bal szélen Peter Pekaríkból, laposan a szlovák kapu elé gurított, átadását pedig Lafata értékesítette. A 31 éves játékos eddigi 22 válogatott meccsén három gólt lőtt, tegnap este Olomucban pedig a mesterhármastól sem állt messze, de a jobbról beadó Gebre Selassie labdáját az ötösről a kapu fölé vágta.

Stanislav Griga és Michal Hipp igyekezett gyorsan reagálni a történtekre, már a 17. percben lehozták a feltűnően gyenge napot kifogó Pekaríkot (akit Čišovský pótolt), a szlovák focistáknak azonban nagyon soká tartott, míg magukhoz tértek a sokkból. Az első veszélyesebb támadást csak a 35. percben tudták vezetni, de Miroslav Stoch beadásáról a becsúszó Marek Hamšík néhány centivel lemaradt.

Ezt leszámítva azonban a tanácstalanság jellemezte a szlovákokat, keveset mozogtak, és az egy az egy elleni párharcokban is ők húzták a rövidebbet. A szünet előtt még kellett egyet cserélnie a Griga–Hipp párosnak: Saláta Kornélnak egy rossz lépés következtében meghúzódott a combizma, a 45. percben ezért Ľubomír Guldan váltotta őt.

A második játékrészben sem változott az összkép, a csehek vezettek veszélyes akciókat, közülük egy végződött góllal: a 75. percben a csereként beállt Vydra tört be a tizenhatosba, labdáját a Rosenborgban légióskodó Bořek Dočkal ballal vágta a vinklibe. (t-ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?