Sikerül az éremszerzés?

Pozsony. Keddtől jövő vasárnapig 4 kontinens 24 női kézilabda-válogatottja – közte az Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes magyar csapat – küzd Olaszország négy városában a világbajnoki címért, s a helyezésekért.

Pozsony. Keddtől jövő vasárnapig 4 kontinens 24 női kézilabda-válogatottja – közte az Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes magyar csapat – küzd Olaszország négy városában a világbajnoki címért, s a helyezésekért. Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttesét az első öt közé várják a szakemberek, de esély van arra is, hogy akár a legjobb legyen. A magyarok hétfőn utaztak Bécs és Verona érintésével Meranóba, a csoportküzdelmek helyszínére. Az ellenfelek, sorrendben: Angola, Kongó, Spanyolország, Svédország és Románia. Mocsai bízik abban, hogy első vagy második helyen léphet tovább a válogatott, és akkor a másik ágról könnyebb akadályt jelentő csapat érkezik a folytatásra.

A legnagyobb riválisok közé tartozik a címvédő Norvégia, az olimpiai bajnok Dánia és a kontinensgyőztes Koreai Köztársaság, de több olyan gárda is található a mezőnyben – mint például az Eb-2. Ukrajna, a vb-2. Franciaország, a vb-3. Ausztria, az Eb-3. Oroszország, valamint Románia –, amely bármikor képes komolyabb meglepetést okozni. A 24 csapatot négy hatos csoportba sorolták, ahonnan négyen-négyen jutnak tovább a nyolcaddöntőbe. Innen már kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem, egészen a december 16-i meranói fináléig.

A MAI MŰSOR – 16.30: Magyarország–Angola, Ukrajna–Hollandia, Oroszország–Japán, Szlovénia–Tunézia; 18.30: Franciaország–Macedónia, Románia–Spanyolország, Korea–Ausztria, Norvégia–Brazília; 20.30: Dánia–Kína, Svédország –Kongó, Jugoszlávia–Grönland, Olaszország–Uruguay. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?