Sikerül a kvótaszerzés?

Budapest. Ma kezdődik és vasárnapig tart a ritmikus gimnasztikázók budapesti, olimpiai kvalifikációs világbajnoksága. Ötvenkét ország 274 versenyzője lép szőnyegre a Budapest Sportarénában, s a csapatviadalon 23-an érdekeltek.

Budapest. Ma kezdődik és vasárnapig tart a ritmikus gimnasztikázók budapesti, olimpiai kvalifikációs világbajnoksága. Ötvenkét ország 274 versenyzője lép szőnyegre a Budapest Sportarénában, s a csapatviadalon 23-an érdekeltek. A magyaroktól egyéniben Haris Brigitta, Kiss Katalin, Mészáros Zsófia és Daróczi Petra, csapatban Polner Mária, Horváth Erika, Mórocz Eszter, Farkas Aliz, Weninger Mildred és Maros Judit szerepel.

Minden nap lesz éremosztás. Ma a karika és labda selejtezőjéből a nyolc-nyolc legjobb 18:30-tól szerepel a fináléban. Csütörtökön ugyanez a menetrend, csak éppen buzogánnyal és szalaggal.

Ekkor már olimpiai indulási jogok is eldőlnek. Az egyéni eredmények – szerenként három, azaz összesen 12 gyakorlat – alapján hirdetnek győztest csapatversenyben. Az öt legjobb nemzet két-két, a következő tíz ország pedig egy-egy kvótát szerez. Szintén csütörtök este dől el, hogy ki kerül a szombati egyéni összetett fináléba. Nem fontos, hogy a selejtezőben mind a négy szeren érdekelt legyen a versenyző, ugyanis a három legmagasabb pontszámot veszik figyelembe. Ez alapján a legjobb 30 kerül a döntőbe, de nemzetenként legfeljebb két versenyző lehet finalista. A két gyakorlatban a legjobb 8-8 vasárnap külön is harcolhat, már szigorúan csak az érmekért, tehát nem athéni kvótáért.

Pénteken következik az együttes kéziszer-csapatok küzdelme. Ez az a szám, amikor nem 1, hanem 5 versenyző van a szőnyegen egyszerre. Minden válogatottra két gyakorlat vár: az 5 szalagos, valamint a három karikás-két labdás. A két produkcióra kapott pontszám összege adja azt a végeredményt, amely alapján a legjobb 8 nemzet kvótát szerez. A magyarok számára óriási bravúr lenne, ha bármelyik számban sikerülne olimpiai indulási jogot szerezni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?