Sikerre éhes csapatok

Budapest/Zsolna. Ma egy szlovák és három magyar labdarúgócsapat is érdekelt az UEFA Kupa első fordulójának visszavágó mérkőzésein. Továbbjutási esélye igazából csupán a Ferencvárosnak lehet. Az Újpest és a ZTE hátránya ellenére is szeretne győzelemmel búcsúzni. És talán a Púchov is. Bár ezt nagy merészség állítani.

Budapest/Zsolna. Ma egy szlovák és három magyar labdarúgócsapat is érdekelt az UEFA Kupa első fordulójának visszavágó mérkőzésein. Továbbjutási esélye igazából csupán a Ferencvárosnak lehet. Az Újpest és a ZTE hátránya ellenére is szeretne győzelemmel búcsúzni. És talán a Púchov is. Bár ezt nagy merészség állítani.

KOCAELISPOR–FTC (17.00 – élőben közvetíti az m2, az első meccsen 0:4). Garami József, az FTC szakmai igazgatója: „Örülök annak, hogy komoly előnnyel utazhatunk a törökországi visszavágóra, ám semmiképpen sem számíthatunk kedélyes kirándulásra. Kíváncsian várom, miként viselkednek játékosaink a várhatóan nagy számú és fanatikus török szurkolótábor előtt. A négygólos előny elég kell, hogy legyen a továbbjutásunkhoz, ám a Kocaelsiporról az Üllői úti második félidő alapján tudhatjuk, hogy nem rossz csapat, s ennek megfelelően kell az első perctől az utolsóig koncentrálnia mindenkinek.”

ÚJPEST–PARIS SG (19.00; 0:3). A franciák magabiztosan várják a fellépést (a sérült Ronaldinho nélkül), noha Luis Fernandez, a párizsiak szakvezetője óvatosságra intette a lazaságra különben is hajlamos játékosait, emlékeztetve őket néhány korábbi zűrös meccsre. „Továbbra is tisztában vagyunk azzal, hogy a PSG jobb csapat, de idehaza nem lehet más célunk, mint a győzelem. Egyetlen játékosom sem mehet ki tátott szájjal a gyepre, azaz túlzott tisztelettel közelíteni a mérkőzéshez, mert ez esetben újabb kudarc ér bennünket. Csak a győzelem járhat a fejükben, ugyanis most is vallom, a párizsi meccs nagy részében nem volt háromgólos különbség a két együttes között” – mondta Szabó András edző.

ZTE–DINAMO (18.00; 0:6). Nem a lét, hanem az önbecsülés a tét a magyar csapat számára. A horvát fővárosban elszenvedett súlyos vereség után az esélytelen nyugalmával, de a visszavágás erős vágyával készül a meccsre, amit Győrött rendeznek. „Sajnos, a továbbjutás kérdése Zágrábban eldőlt, ettől függetlenül mindenképpen szeretnénk nyerni, ami több szempontból is fontos számunkra. Elsősorban a csúnya zágrábi vereség miatt kötelező a visszavágás, aztán az önbecsülésünk okán is győznünk kell. Ezért mindent meg is teszünk, ugyanakkor azt sem tagadhatjuk, a jövőben minden erőnkkel a bajnokságra kell koncentrálnunk” – nyilatkozta Bozsik Péter, a ZTE edzője.

PÚCHOV–BORDEAUX (20.45 – az STV2 közvetíti; 0:6). A becsületükért fognak játszani a hazaiak (Zsolnán lesz a meccs), s ahogy Jozef Šuran edző elmondta, teljesítményükkel feledtetni szeretnék a megalázó bordeaux-i vereséget. A francia csapat minden nagyágyújával érkezett, a nézők olyan labdarúgókat láthatnak, mint a brazil Savio, a portugál Pauleta, az orosz Szmertyin, valamint Dugarry és Darcheville. Egyébként a franciáknak nem nagyon megy a bajnokságban, kilenc meccs közül mindössze négy győzelmet szereztek. A Púchov sem dicsekedhet... (sr, o, s)

A KEDDI EREDMÉNYEK: Hertha–Aberdeen 1:0 (0:0) – az első meccsen 0:0, tj.: Hertha, góllövő: Preetz (89.); 31 000 néző. Kiállítva: Neuendorf (38.), ill. Deloumeaux (66.). Király Gábor végigvédte a meccset, Dárdai Pál csak az 58. percben lépett pályára. Amica Wronki–Servette Genf 1:2 (0:1) – 3:2, tj.: Wronki, g.: Burchard (55.), ill. Frei (35. és 8.); 2000 néző. Sahtyor Donyeck–Austria Wien 1:0 (0:0) – 1:5, tj.: Austria, g.: Levandovszki (80.); 30 000 néző. Vladimír Janočko (Austria) a 86. percig játszott. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?