Shiffrin nyerte az óriás-műlesiklást

Mikaela Shiffrin

A favorit amerikai Mikaela Shiffrin nyerte a női alpesi sízők óriás-műlesikló versenyét csütörtökön a phjongcshangi téli olimpián.

A műlesiklásban címvédő, még csak 22 éves klasszis mögött a norvég Ragnhild Mowinckel végzett a második helyen, míg a harmadik az olasz Federica Brignone lett.

A magyarok közül az első futamban Hozmann Szonja az 54., Maróty Mariann pedig a 65. helyen ért célba.

"Nagyon jeges és rázós volt a pálya, emiatt nagyon izgultam az elején, de rájöttem, mentem már ilyenen, ez is egy verseny, csak nagyobb, olimpiai körítéssel, meg lehet csinálni. Most csináltam olyan pályát először, ahol vannak piros csíkok részidőknél, amikor azok mellett elmentem, egy plusz motivációt éreztem. Voltak ugyan hibáim, de megpróbáltam úgy kijavítani, hogy megmaradjon a sebesség" - mondta még az első futamot követően Hozmann Szonja, aki összességében nem volt megelégedve.

"Nagyon kemény volt a pálya, és mint 77. induló úgy éreztem, a kanyaroknál már sok vájat volt. A lapos részen viszont egész jó maradt a hó, de nagyon szét volt tűzve az összes kapu, ezért nem volt könnyű a vonalvezetés. A pálya első felében egész jól sikerült mennem, persze ott is van még mit javítani, a meredeket viszont nem sikerült jól megsíelnem, mert elkezdtem lekésni a kapukat" - értékelt Maróty Mariann, aki tavaly indult már a világbajnokságon, az olimpia pálya azonban a keménységét és jegességét, s legfőképpen a meredekségét nézve sokkal nehezebb volt véleménye szerint.

    Eredmények:
    Alpesi sí, női óriás-műlesiklás, olimpiai bajnok:
    -------------------------------------------------
   Mikaela Shiffrin (Egyesült Államok) 2:20.02 perc (1. futam: 1:10.82 perc/2. futam: 1:09.20 perc)
2. Ragnhild Mowinckel (Norvégia) 2:20.41 (1:11.17/1:09.24)
3. Federica Brignone (Olaszország) 2:20.48 (1:10.91/1:09.57)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?