Sevcsenko találata döntött

Miláno. Elsőként az AC Milan jutott a labdarúgó Bajnokok Ligája május 28-i, manchesteri fináléjába, miután „idegenben“ lőtt góllal búcsúztatta a városi rivális Internazionalét. Az 1:1-re végződött mérkőzés pikantériája, hogy a piros-feketéknek is a San Siro az otthona, így a visszavágón is hazai pályán játszhattak, de góljukat vendégként szerezték, ami ez esetben döntőnek bizonyult.

A milánói rangadó hőse, az ukrán Andrij SevcsenkoTASR/EPA-felvételCarlo Ancelotti, a BL-döntőbe jutott AC Milan edzője elismerte játékosai teljesítményét az Inter elleni győzelemmel felérő döntetlent követően.

– Nagyon boldog vagyok – kezdte Ancelotti, akinek szívéről hatalmas kő esett le, mivel a kiesés esetén távoznia kellett volna Milánóból. – Meg kell köszönnöm a játékosoknak a sikert, hiszen ők juttattak ki minket Manchesterbe. Jó mérkőzés volt, kiegyenlített erők csaptak össze, és rettentően örülök az eredménynek.

Andrij Sevcsenko az első félidő hosszabbításában szerzett vezető gólja kapcsán Ancelotti a középpályások teljesítményét emelte ki, akik remekül irányították a támadásokat; nem lepődött meg azonban az Inter egyenlítésén. – Nem lehetett tudni, hogy a mérkőzés milyen irányt vesz a második félidőben. Kértem a fiúkat, hogy próbálják folytatni korábbi játékunkat, de az Inter mindig képes megújulni. Egyik csapat sem a legjobb arcát mutatta, de ez a tét és a feszültség miatt érthető, hiszen ez a két gárda valószínű, hogy soha nem találkozik még egyszer BL-elődöntőben. Ezért hatalmas nyomás volt mindkét oldalon.

Ancelotti örömében nem feledkezett meg a riválisról sem: - Az Inter Európa egyik legjobb csapata. Bejutottak az elődöntőbe, amely többek között a Manchesternek nem sikerült.

Arra a kérdésre, hogy vajon melyik csapatnak örülne jobban a döntőben, így válaszolt: - Mind a Real, mind a Juve ellen fantasztikus mérkőzést játszanánk, de az olasz futballnak jót tenne, ha a Juventusszal csapnánk össze. Érdekes mérkőzés lenne.

A mérkőzés legboldogabb embere vitathatatlanul Andrij Sevcsenko volt, aki korábbi edzője, az egy éve elhunyt Valerij Lobanovszkij emlékének ajánlotta játékát, és góllal tiszteleghetett a Tábornok előtt. – Ezt a gólt neki ajánlom. Nagyon fontos szerepet töltött be a karrieremben és a magánéletemben egyaránt. Különleges érzés volt. Azt hiszem, ez a gól volt a legfontosabb, amit életemben lőttem.

A legboldogabb után most hallgassuk azt az embert, akinek ezúttal sem sikerült maradandót alkotnia csapatával. Hector Cúper, az Inter sokat bírált, és lassan „örök vesztesként” elkönyvelt szakvezetője reálisan és higgadtan értékelt: – Sok tiszta helyzetünk volt, amelyek közül egy sem ment be. A teljesítménnyel elégedett vagyok. Főleg a második félidőben játszottunk jól és sikerült pár lehetőséget kialakítanunk. Az első félidő végén balszerencsénkre nem tudtunk betalálni, de aztán akár a meccset is megnyerhettük volna. Nincs értelme a balszerencsére fogni a vereséget egy BL-elődöntőben – megvoltak a lehetőségeink, de nem éltünk velük.

Cúper már kétszer esett ki az Interrel egy európai kupa elődöntőjéből, ám ezt a tényt pozitívan közelíti meg: – A két év alatt, mióta itt vagyok nem nyertünk semmit, ez igaz. Ám ne felejtsük, hogy már ide eljutni önmagában is nagy teljesítmény. Eszemben sincs feladni, optimista vagyok, egyre közelebb vagyunk egy nagy sikerhez.

A játékosok közül Javier Zanetti nyilatkozott, aki megköszönte a szurkolók támogatását, majd ennyit mondott: – Eljön még a mi időnk.

Internazionale–AC Milan 1:1 (0:1)

Góllövők: Martins (83.), ill. Sevcsenko (45.). Az első meccsen 0:0, továbbjutott az AC Milan. Játékvezető: Gilles Veissiere (francia); 80 000 néző (telt ház). INTERNAZIONALE: Toldo–Cannavaro, Materazzi, Cordoba–S. Conceicao, J. Zanetti, Di Biagio (46. Dalmat), Emre Belözoglu, C. Zanetti–Recoba (46. Martins), Crespo; AC MILAN: Abbiati–Costacurta, Nesta, Maldini, Kaladze–Gattuso, Pirlo, Seedorf, Rui Costa (65. Ambrosini)–Inzaghi, Sevcsenko.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?