Segédpontokkal maradtak a táblázat élén

Csak nagyon kevesen hittek abban, hogy a komáromi csapat nyeri majd az ökölvívó Extraligát, hiszen legnagyobb riválisa, a Dubnica két meccsét elhalasztották, s ezeken az összecsapásokon taktikázhatott. Végül eltaktikázta a bajnoki címet, s a komáromiak maradtak a táblázat élén.

Csak nagyon kevesen hittek abban, hogy a komáromi csapat nyeri majd az ökölvívó Extraligát, hiszen legnagyobb riválisa, a Dubnica két meccsét elhalasztották, s ezeken az összecsapásokon taktikázhatott. Végül eltaktikázta a bajnoki címet, s a komáromiak maradtak a táblázat élén. Győrfi Györggyel, a Duna-partiak vezetőedzőjével a pontvadászat befejezése után beszélgettünk.

Amikor a zárófordulóban a Dubnica otthonában ugyanolyan eredmény született, mint Komáromban, bízott az elsőségben?

Igen! Biztos voltam abban, ha a nyitraiak és a varannóiak hazai szorítóban legjobbjaikat szerepeltetik, s a három-három győzelmet könnyen megszerzik. ĺgy is történt, mivel a mérkőzésarány is azonos volt, a segédpontok (döntő fölény, kiütés, leléptetés) döntöttek az aranyéremről.

Talán ilyen még nem is fordult elő az ökölvívó csapatbajnokságban. Vagy mégis?

Nem, nem emlékszem rá. Számunkra végtelenül izgalmas volt a hajrá, nagyon dühös voltam, amikor kikaptunk a Dubnica otthonában, ahol a pontozók is ellenünk voltak. Ha döntetlenül végződik a rangadó, akkor már jóval előbb ünnepelhettünk volna. De már megszoktuk, hogy feketelistán vagyunk a csokornyakkendősöknél.

Mi döntött a komáromiak javára?

Az, hogy kezdettől fogva kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk, hazai ringben és idegenben egyaránt. A kulcsemberek rendre hozták a meccseket, s a fiatalok is megállták helyüket.

Mivel csak négy csapat nevezett, igencsak rövid volt az idei Extraliga...

Komáromban csak három meccset láthatott a közönség, pedig tízet is megnézett volna szívesen. Mindhárom összecsapáson telt ház előtt bunyóztuk. Február 11-én nagyszabású ökölvívógálát rendezünk, itt szeretnénk szurkolóinkkal együtt megünnepelni a bajnoki címet.

Hogyan tovább?

Nem tudom, valóban nem tudom. Szponzorok nélkül ez így nem mehet tovább, elég volt a kilincselésből és a kéregetésből. Ha nem lesz főtámogatónk, még az is előfordulhat, hogy címvédőként nem nevezünk be a következő idényre. De erre még gondolni sem merek, én most is derűlátó vagyok. Nagyon nagy kár lenne, ha ez a fejlődőképes csapat nem folytathatná. Azzal mindenki tisztában van, ha egy gárda kilép a bajnokságból, megszűnik az Extraliga! Az illetékeseknek is jobban oda kellene figyelniük, mi is történik a csapatok háza táján. Mert a sportág érdeke ezt kívánja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?