Šebrle a csúcsra ért

Athén. A várakozásoknak megfelelően a cseh Roman Šebrle sikerével végződött a férfi tízpróbázók versenye. Jól helytállt Zsivoczky Attila is: a magyar atléta hatodik lett.
A 29 éves Šebrle 8893 pontos teljesítménye olimpiai csúcs, a legendás Daley Thompson 20 évvel ezelőtti rekordját adta át a múltnak.

Athén. A várakozásoknak megfelelően a cseh Roman Šebrle sikerével végződött a férfi tízpróbázók versenye. Jól helytállt Zsivoczky Attila is: a magyar atléta hatodik lett.

A 29 éves Šebrle 8893 pontos teljesítménye olimpiai csúcs, a legendás Daley Thompson 20 évvel ezelőtti rekordját adta át a múltnak. Szinte a verseny végéig a második helyen bújt meg, hol a kazah Karpov, hol az amerikai Clay vezetett. A nyolcadik számban, a rúdugrásban aztán „robbantott” Šebrle: 480 cm után rögtön 5 méteren próbálkozott, sikerrel: „Bíztam benne, hogy át tudom ugrani az öt métert, és így is lett. Hiába, az embernek néha kockáztatnia kell” – mondta az újdonsült olimpiai bajnok. A gerelyhajítás után már az első helyen állt, így a zárószámban, az 1500 m-es futásban „csak” arra kellett ügyelnie, hogy legnagyobb vetélytársai ne hagyják le túlságosan: „A futásnál már nagyon fáradt voltam, de arra még volt erőm, hogy figyeljek ellenfeleimre. Természetesen boldog vagyok, az olimpiai elsőségnél nincs nagyobb siker.”

Zsivoczky Attila a hatodik helyen végzett. A vb-negyedik magyar atléta a gerelyhajítás után a tizedik pozícióból feljött a hatodikra, de csak nyolc ponttal előzte meg a címvédő észt Erki Noolt. Az 1500 méteres futásban Attila remekül teljesített. Futamában negyedik lett, így 8287 ponttal zárt, és megőrizte hatodik helyét, egy olimpiai pontot szerezve. (sita, mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?