Schumi negyedszer?

Nürburgring. Holnap a Nürburgringen kerül sor az 53. Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság kilencedik futamára, az Európa Nagydíjra.
A németországi pályán eddig 31 Forma-1-es versenyt (ebből 6 Európa GP) rendeztek, a Ferrari 11 győzelemmel a legsikeresebb csapat a Brabham (4) és a McLaren (3) előtt.

Nürburgring. Holnap a Nürburgringen kerül sor az 53. Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság kilencedik futamára, az Európa Nagydíjra.

A németországi pályán eddig 31 Forma-1-es versenyt (ebből 6 Európa GP) rendeztek, a Ferrari 11 győzelemmel a legsikeresebb csapat a Brabham (4) és a McLaren (3) előtt. A pilóták közül a skót Jackie Stewartot, az argentin Juan-Manuel Fangiót és a német Michael Schumachert háromszor intették le elsőként, míg az olasz Alberto Ascari, a brit John Surtees, a belga Jacky Ickx és a kanadai Jacques Villeneuve egyformán két-két alkalommal bizonyult a leggyorsabbnak.

Az Európa Nagydíj menetrendje június 22., szombat, szabadedzések: 8.15 és 9.30 ó; időmérő edzés: 12.15 ó; június 23., vasárnap, bemelegítő edzés: 9.30 ó; Európa Nagydíj: 14 ó (1 kör: 5,144 km, a versenytáv: 60 kör, 308,623 km). Körrekord edzésen: M. Schumacher (német, Ferrari, 2001) 1:14,960 p (átlag: 218,804) Körrekord versenyen: Montoya (kolumbiai, BMW-Williams, 2001) 1:18,354 p

A Forma-1-es világbajnokság állása a nyolcadik futam után, pilóták: 1. M. Schumacher (német, Ferrari) 70 pont, 2. R. Schumacher (német, BMW-Williams) 27, 3. Montoya (kolumbiai, BMW-Williams) 27, 4. Coulthard (skót, McLaren-Mercedes) 26, 5. Barrichello (brazil, Ferrari) 16, 6. Button (angol, Renault) 8 pont. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?