Schumacher az esélyes

Melbourne. Vasárnap Melbourne-ben kerül sor az 53. Forma–1-es autós gyorsasági világbajnokság idei első futamára, az Ausztrál Nagydíjra. Az Albert Park 1996 óta ad otthont a versenynek, korábban Adelaide volt a házigazda.

Melbourne. Vasárnap Melbourne-ben kerül sor az 53. Forma–1-es autós gyorsasági világbajnokság idei első futamára, az Ausztrál Nagydíjra. Az Albert Park 1996 óta ad otthont a versenynek, korábban Adelaide volt a házigazda. Az eddigi hat melbourne-i futamon sorrendben az angol Damon Hill, a skót David Coulthard, a finn Mika Hakkinen, az ír Eddie Irvine és a legutóbbi két alkalommal a német Michael Schumacher diadalmaskodott. A szakemberek ismét Schumit favorizálják

Az Ausztrál Nagydíj menetrendje (közép-európai idő szerint), péntek: szabadedzés: 1, 3 és 23 óra. Szombat–szabadedzés: 0.15 óra; időmérő edzés: 3 óra; bemelegítő edzés: 23.30 óra. Vasárnap, Ausztrál Nagydíj: 4 óra (1 kör 5.303 km, a versenytáv 58 kör, 307.574 km)

Körrekord edzésen: M. Schumacher (német, Ferrari, 2001) 1:26.892 perc (219.707 km/ó átlagsebesség) Körrekord versenyen: M. Schumacher (német, Ferrari, 2001) 1:28.214 perc (218.414 km/ó átlagsebesség, 34. kör)

Az eddigi győztesek –1996: Hill (angol, Williams-Renault);1997: Coulthard (skót, McLaren-Mercedes); 1998: Hakkinen (finn, McLaren-Mercedes); 1999: Irvine (ír, Ferrari); 2000 és 2001: M. Schumacher (német, Ferrari).

- Egy ismeretlen támadó az Ausztrál Nagydíj helyszínén többször rálőtt egy biztonsági emberre, de a célba vett hölgy nem sérült meg. A fegyveres a rendőrség megérkezése előtt elmenekült, azóta is keresik. Az ügyben vizsgálatot folytatnak. A hivatalos közlemény szerint a biztonsági őrt a pálya orvosi központjának közelében támadták meg, helyi idő szerint csütörtök hajnalban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?