Schmiedlová a ruhájával, Djokovics felirattal üzent

Schmiedlová.RG2023

Anna Karolína Schmiedlová hatalmas meglepetésre győzte le két szettben orosz riválisát, míg Alex Molčan a papírformának megfelelően jutott be a Roland Garros második fordulójába.

Hétfő este a szlovák Anna Karolína Schmiedlová meglepően könnyen, 6:3, 6:1-re nyert a világranglista 11. helyén álló orosz Veronika Kugyermetova ellen. A meccsen 3:3-ig egyik játékos sem hozta a saját adogatását, majd ez a 28 éves kassai teniszezőnek sikerült először, és miután újra brékelt, kiszerválta az első szettet, méghozzá első játszmalabdáját kihasználva került előnybe. A rengeteg ki nem kényszerített hibát vétő Kugyermetova ugyan megnyerte az első játékot a második szettben, de utána ismét sorra vesztette el a szerváit, Schmiedlová gyorsan 5:1-es előnybe került, majd fogadóként az első mérkőzéslabdáját megnyerve jutott a második fordulóba. A szlovák teniszező sárga felsőben és kékes szoknyában, az ukrán zászló színeiben lépett pályára. Nem ő volt az egyetlen, aki így vagy úgy a békéről szóló üzenettel jelentkezett Párizsban. Novak Djokovics a „Koszovó Szerbia szíve, állítsák meg az erőszakot” mondatot írta fel aláírás helyett a kamerára az első körös meccse után. A szerb teniszező 6:3, 6:2, 7:6-ra nyert az amerikai Aleksandar Kovacevic ellen, szerda este (20.15) Fucsovics Márton lesz a következő ellenfele.

Kedden a világranglista 86. helyén álló Alex Molčan a 109. helyen rangsorolt Hugo Gastonnal mérkőzött és szűk két és fél óra alatt jutott a második fordulóba. A szlovák játékos az első játszmában kétszer is elvette ellenfele szerváját és miután a sajátjait, ha nehezebben is, de mindig hozta, 6:1-gyel zárt. A második szettben mindkét teniszező kétszer brékelt így csak a rövidítés döntött, amelyben Molčan bizonyult jobbnak és egy lépésre került a továbbjutástól. Az eperjesi játékos a harmadik játszmában már 4:2-es hátrányban volt, de utána visszahozta a koncentrációját a korábbi szintre és a kulcspillanatokban rendre jól döntött. A következő négy játékot megnyerve végül 3:0-val jutott tovább, következő ellenfele a 22. kiemelt Alexander Zverev lesz.

„Mindig nehéz egy hazai versenyző ellen játszani, ez most sem volt másképp. Örülök, hogy fejben meg tudtam ezzel birkózni. Volt megingásom, de megharcoltam a sikerért. Végig tudtam mire számíthatok az ellenfelemtől és pontosan azt kaptam” – nyilatkozta Molčan.

A nap meglepetését a világranglista 2. helyén álló orosz Danyiil Medvegyev kiesése jelentette, aki egy ötszettes, 4 óra 15 percig tartó mérkőzésen vesztett a brazil Thiago Seyboth Wild ellen, aki a selejtezőből jutott fel a párizsi főtáblára.

ROLAND GARROS

1. forduló, érdekesebb eredmények

Férfiak: Fucsovics Márton (magyar)–Hugo Grenier (francia) 6:3, 5:7, 6:1, 6:3; Sztéfanosz Cicipasz (görög, 5.)–Jiří Veselý (cseh) 7:5, 6:3, 4:6, 7:6; Karen Hacsanov (orosz, 11.)–Constant Lestienne (francia) 3:6, 1:6, 6:2, 6:1, 6:3; Andrej Rubljov (orosz, 7.)–Györe László (szerbiai) 6:1, 3:6, 6:3, 6:4; Novak Djokovič (szerb, 3.)–Aleksandar Kovacevic (amerikai) 6:3, 6:2, 7:6; Alex Molčan (szlovák)–Hugo Gaston (francia) 6:1, 7:6, 6:4; Alexander Zverev (német, 22.)–Llod Harris (dél-afrikai) 7:6, 7:6, 6:1; Jiří Lehečka (cseh)–Jan-Lennard Struff (német, 21.) 7:5, 1:6, 6:3, 3:6, 6:1; Carlos Alcaraz (spanyol, 1.)–Flavio Cobolli (olasz) 6:0, 6:2, 7:5; Thiago Seyboth Wild (brazil)–Danyiil Medvegyev (orosz, 2.) 7:6, 6:7, 2:6, 6:3, 6:4.

Nők: Irina Simanovics (fehérorosz)–Udvary Panna (magyar) 6:7, 6:3, 6:1; Arina Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Marta Kosztyuk (ukrán) 6:3, 6:2; Elise Mertens (belga, 28.)–Viktória Hrunčáková (szlovák) 6:1, 6:4; Irina-Camelia Begu (román, 27.)–Bondár Anna (magyar) 6:4, 6:2; Varvara Gracseva (orosz)–Gálfi Dalma (magyar) 6:4, 2:6, 6:1; Aliona Bolsovová-Zadoinov (spanyol)–Kristína Kučová (szlovák) 6:2, 6:1; Kaszatkina (orosz, 9.)–Jule Niemeier (német) 6:3, 6:4; Jessica Pegula (amerikai, 3.)–Danielle Collins (amerikai) 6:4, 6:2; Karolína Muchová (cseh)–Maria Szakkari (görög, 8.) 7:6, 7:5; Anna Karolína Schmiedlová (szlovák)–Veronika Kugyermetova (orosz, 11.) 6:3, 6:1; Elisabetta Cocciaretto (olasz)–Petra Kvitová (cseh, 10.) 6:3, 6:4; Elina Avaneszjan (orosz)–Belinda Bencic (svájci, 12.) 6:3, 2:6, 6:4; Elena Rybakina (kazah)–Brenda Fruhvirtová (cseh) 6:4, 6:2; Leszja Curenko (ukrán)–Barbora Krejčíková (cseh, 13.) 6:2, 6:4.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?