Saúl mesterhármasa

A német és a spanyol labdarúgó-válogatott került be az U21-es Eb döntőjébe. A Nationalelf tizenegyesekkel nyert Anglia ellen, a spanyolok pedig Saúl Níguez mesterhármasával győzték le 3:1-re az olaszokat.„Az volt a terv, hogy rájuk rontunk, és ez sikerült is.

A német és a spanyol labdarúgó-válogatott került be az U21-es Eb döntőjébe. A Nationalelf tizenegyesekkel nyert Anglia ellen, a spanyolok pedig Saúl Níguez mesterhármasával győzték le 3:1-re az olaszokat.

„Az volt a terv, hogy rájuk rontunk, és ez sikerült is. Ráadásul akkor is kemények és elszántak maradtunk, amikor az ellenfél szerzett vezetést. Mindent megtettünk, aminél többet nem is kívánhatsz” – nyilatkozta az angolok kapusa, Jordan Pickford a 2:2-es döntetlent hozó meccs után. Az angolok olyannyira elszántak tudtak maradni hátrányban, hogy 2:1-re fordítani tudtak, de a németek egyenlítettek, és jöttek a tizenegyesek. A hagyomány szerint az angolok ritkán nyernek büntetőpárbajban, ezzel szemben a németek nagyon jók ebben a műfajban.

Bár először (a második szériában) a német Gerhardt rontott büntetőt, rögtön utána Abraham is hibázott. Ezután mindenki belőtte a maga tizenegyesét, az 5. szériában a németeknél Amiri magabiztosan talált a hálóba. Az angol Redmond azonban nagyon gyengén, félmagasan rúgta a tizenegyest, így Julian Pollersbeck ismét védeni tudott.

„A tizenegyespárbaj közben annyira csak magamra koncentráltam, hogy amikor másodszor is védtem, nem is tudatosítottam, hogy ez már továbbjutást jelent. Csak akkor kapcsoltam, amikor a csapattársak futni kezdtek felém” – nyilatkozta a mérkőzés emberének választott kapus.

Németország másodszor került döntőbe U21-es kontinenstornán, 2009-ben a döntőben Angliát verték 4:0-ra.

Mostani ellenfelük a parádés formát mutató Spanyolország lesz, amely eddig mind a négy mérkőzését megnyerte a tornán. Az olaszok elleni elődöntőben Saúl Níguez villogott, aki mesterhármast szerzett, és öt találattal jelenleg az Európa-bajnokság legjobb góllövője.

Az olaszok ugyan egyszer egyenlíteni tudtak, utána azonban a spanyol henger elsodorta őket, a vége 3:1 lett. „Nálunk is vannak játékosok, akik a Serie A-ban játszanak, de az ellenfélnél ott van Saúl, aki már 20 vagy 30 meccset játszott a BL-ben, vagy Deulofeu, aki már futballozott Spanyolországban, Angliában és Olaszországban. Nem akarok kritikus lenni, de a nemzetközi porond teljesen más színvonal, mint a hazai bajnokságunk” – nyilatkozta az olaszokat irányító Luigi di Biaggio.

Albert Celades, a spanyolok szövetségi kapitánya szerint csapata a meccs egyes fázisaiban jól játszott, máskor kevésbé, de mindenki éhes volt a győzelemre. „Saúl nagyon jó teljesítményt nyújtott. Már hosszú ideje remek formát mutat a klubcsapatában, a felnőttválogatottban és nálunk is. Sokat tesz azért, hogy a tizenhatosba juttassuk a labdát, és remek a védőmunkája is” – dicsérte az Atlético játékosát Celades.

A spanyolok már négyszer nyerték meg az U21-es tornát, 1986-ban, 1998-ban, 2011-ben és 2013-ban.

A német–spanyol finálét pénteken rendezik Krakkóban. (uefa.com)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?