Šatan ötödik mesterhármasa

New York. Tizennégy meccset rendeztek az NHL legutóbbi két játéknapján. Kitettek magukért a vendégcsapatok, kedden három, szerdán öt győzelmet arattak, három mérkőzést döntetlenre adtak.

Rendre veszélyt jelentett Šatan feltűnése a washingtoni kapu előttČTK/AP-felvételA szlovák hokisok közül Miroslav Šatan (Buffalo) tündökölt, mesterhármast ért el. Eredményes volt még Ladislav Nagy, Ronald Petrovický és Marian Hossa is.

Napra pontosan 11 éve fordult elő a Buffalo Sabres csapatával, hogy két játékosa is mesterhármast ütött az NHL-ben. Szilveszter estéjén Miroslav Šatan pályafutása ötödik, az orosz Makszim Afinogenov pedig első triplájával rukkolt elő a vendég Washington Capitals elleni siker alkalmával. A két légiós mellett Andrev Peters élete első NHL-gólját szerezte. Šatan három találatán kívül még nyolc lövést küldött kapura, s a meccs legjobbjának nyilvánították. A Buffalóban utoljára 1992. december 31-én volt két mesterhármas: akkor az orosz Alekszandr Mogilnij és Jurij Hmiljev remekelt a NY Rangers ellen.

Jól megy a New York Islandersnek, amely sorozatban hatodik sikerét aratta, most a Keleti Főcsoportban sereghajtó Pittsburgh volt az áldozata. A San Jose is belelendült, hiszen az utóbbi hat mérkőzésén 11 pontot gyűjtött. A mezőny utolsó helyén álló Columbus ezúttal gólt sem tudott ütni, a kazah származású, már orosz állampolgár Nabokovnak, aki idénybeli negyedik, NHL-es karrierje 21. hibátlan találkozóján van túl.

EREDMÉNYEK, KEDD: Boston–Ottawa 0:3 (0:1, 0:2, 0:0), g.: White, Marian Hossa, Vermette; St. Louis–Philadelphia 2:7 (1:1, 0:3, 1:3), Tkachuk, Mellanby, ill. Brashear, Amonte, Pitkänen, Recchi 2, Roenick 2; Edmonton–Minnesota 2:2 (1:1, 0:1, 1:0 – 0:0), York 2, ill. Mitchell, Schultz; Los Angeles–NY Rangers 2:3 (2:1, 0:0, 0:1 – 0:1), Straka, Stümpel, ill. De Vries, M. Messier, Poti.

SZERDA: Tampa Bay–Florida 2:2 (1:1, 1:1, 0:0 – 0:0), Richards, Stillman, ill. Kozlov, Van Ryn; Pittsburgh–NY Islanders 1:6 (0:3, 1:2, 0:1), Kosztopoulosz, ill. Blake 2, Hunter 2, Kvasa, Catchard; Buffalo–Washington 7:1 (1:0, 5:1, 1:0), Šatan és Afinogenov 3-3, Peters, ill. Halpern; Detroit–Atlanta 6:5 (0:0, 3:3, 2:2 – 1:0), Schneider, Holmström, Whitney, Zetterberg 2, Shanahan, ill. Kozlov, Petrovický, Blatný, Kovaljcsuk, Tjärqvist; Columbus–San Jose 0:1 (0:0, 0:0, 0:1), McCaulei; Carolina–Anaheim 1:3 (0:1, 1:1, 0:1), BrinddAmour, ill. McDonald, Salej, Fjodorov; Calgary–Colorado 1:2 (0:2, 1:0, 0:0), Warrener, ill. Worrell, Moore; Chicago–Vancouver 3:4 (0:1, 2:2, 1:0 – 0:1), Zsamnov, Bell, Ruutu, ill. Csubarov, H. Sedin, Sopel, Bertuzzi; Dallas–Montreal 1:1 (0:0, 1:0, 0:1 – 0:0), Morrow, ill. Sundström; Phoenix–Los Angeles 4:0 (1:0, 1:0, 2:0), Sjilström, Nagy, Doan, Vaananen. (ie)

Megegyeznek a játékosokkal?

Denver. Bill Daly, az NHL alelnöke úgy gondolja, hogy a 2004/2005-ös bajnokság előtt nem kerül sor a játékosok sztrájkjára. A profi liga és a játékos-szakszervezet képviselői ugyan október elejétől nem találkoztak, de Daly szerint lehetséges a megegyezés. A jelenlegi kollektív szerződés 2004. szeptember 15-én veszti érvényét. Ha addig a két fél nem tud megegyezni, megszakítják a bajnokságot. Legnagyobb gondot a játékosok jövedelmének szabályozása jelenti. A klubok be akarják vezetni a felső határt a maximális fizetést illetően, ezzel azonban nem ért egyet a játékos-szakszervezet.(SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?