Saláta nem akar jönni a válogatottba

<p>Saláta Kornél az Orosz Kupa negyeddöntőjébe jutott rosztovi futballcsapat kulcsemberei közé tartozik.</p>

A garamkövesdi származású hátvéd a szerdai nyolcaddöntőben pazar fejes góllal járult hozzá a Tomszk elleni 3:1-es sikerhez. A 26 éves játékos többek között azt is elárulta, hogy nem akar jönni a válogatott októberi Eb-selejtezőire.

Milyen volt a kupamérkőzés belülről?

Kezdettől fogva mi diktáltuk az iramot, s az első félidőben kétgólos előnyre tettünk szert. Röviddel a szünet után viszont szépítettek a tomszkiak, ezután kicsit idegesek lettünk. Szerencsére a hajrában bebiztosítottuk a győzelmet. A negyeddöntőben a második vonalbeli Voronyezst fogadjuk.

Miként esett a gólja?

Egy szöglet után öt méterről csukafejessel sikerült a hálóba találnom. Fontos volt a gól, mert ezzel szereztük meg a vezetést. Egyébként ez volt a második oroszországi találatom, az elsőt a CSZKA Moszkva elleni idegenbeli vesztes bajnokin szereztem (1:2).

Mi az oka, hogy csapata az alsóházban tanyázik?

A mezőnyben tetszetősen focizunk, a mutatott játék alapján a 13. helynél jóval előbbre kellene állnunk a tabellán. Azonban ellenfeleink kíméletlenül gólokkal büntetik a megingásainkat. Sajnos szinte minden meccsen bakizunk, és általában a hajrában kapjuk a gólokat. A nyári átigazolási időszakban megerősödtünk, kár a rosszul sikerült első félévért. Az utóbbi négy bajnokin viszont veretlenek vagyunk, vasárnap pedig fontos meccset vívunk Permben, remélem, sikeresek leszünk. De hosszú még a pontvadászat, hiszen az őszi alapszakasz után tavasszal következik a rájátszás, amelyben az első nyolc helyezett a bajnoki címért és kupaszereplésért, míg a további nyolc gárda a bennmaradásért küzd majd.

Játszottak a Mahacskalával, beszélt Dzsudzsákkal?

A meccs előtt néhány szót váltottam Balázzsal, aki már a találkozó elején kulcscsonttörést szenvedett. A találkozót követően javulást kívántam neki, de látszott rajta, hogy nagyon fáj a válla.

Több sztár játszik az orosz élvonalban, kivel boldogult a legnehezebben?

Eddig egyértelműen a Dinamo Moszkvában játszó Kevin Kuranyi okozta a legnagyobb fejtörést.

És Samuel Eto’o?

A kameruni csatár csak a második félidőben állt be, nem sokat mutatott, ám a hajrában Zsirkov parádés szólója – négy játékosunkat is kicselezte – után egy picivel megelőzve engem a hálóba perdített. Hiába voltunk jobbak, meg kellett elégednünk a döntetlennel.

Állandó helye van a kezdőcsapatban, pedig a kilenc hónap alatt már a harmadik edző irányítja.

A huszonnégy bajnoki meccs közül csak egyet hagytam ki, azt is sérülés miatt. Emellett valamennyi kupamérkőzést is végigjátszottam. Jólesik, hogy számítanak rám az edzők, hiszen a májusban távozó Oleg Protaszov javaslatára igazoltak le, őt Andrej Talalajev követte, júliustól pedig Szergej Balahnyin irányít bennünket. Mindhárman remek szakemberek, de talán Balahnyin tartja a legváltozatosabb tréningeket.

Tud arról, hogy október elején Portsmouth-ban jótékony célú meccset játszanak a jaroszlavli repülőszerencsétlenség áldozatai megsegítésére?

Klubelnökünk közölte velünk, hogy október ötödikén Angliában lép pályára a csapat, ám az Eb-selejtezők miatt hiányozni fognak a válogatott futballisták.

Tehát ön is?

Ez egyáltalán nem biztos. Ugyanis nem akarok úgy járni, mint legutóbb. Meghívtak a válogatott keretbe, mindent végigcsináltam a többiekkel, aztán sem az Írország, sem pedig az Örményország elleni meccsen még a cserepadon sem kaptam helyet. Inkább Rosztovban maradok, mint hogy újra a lelátóról nézzem az Európa-bajnoki selejtezőket.

Ez azt jelenti, hogy nemet mond Weiss kapitány meghívójára?

Még meggondolom a dolgot, de valószínűleg igen…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?