Saláta második öngólja

<p>A holland labdarúgó-válogatott 2:0-ra nyert Szlovákia ellen barátságos mérkőzésen, Saláta Kornél másodszor könyvelhetett el öngólt a nemzeti csapatban.</p>

A szlovák futballválogatott második meccsét is elveszítette a Griga–Hipp egyenrangú edzőpáros irányítása alatt. A vb-ezüstérmes hollandok már a 7. percben vezetést szereztek a feyenoordi De Kuip-stadionban: Afellay lapos beadása után Saláta Kornél olyan szerencsétlenül ért a labdába, hogy az a saját kapujában kötött ki. A garamkövesdi származású védőnek ez volt a második öngólja a válogatottban: először tavaly tavasszal, a dánok elleni barátságos meccsen esett ez meg vele.

Bár a meccsen megmutatkozott a holland fölény (Klaas-Jan Huntelaar egymaga annyi gólt szerzett a válogatottban, amennyit a meccsre nevezett összes szlovák játékos együttvéve, 31-et), a szlovákoknak is voltak jó lehetőségeik: közvetlenül az első félidő végén Bakoš közel járt az egyenlítéshez, ám a kapu mellé lőtt. „Bakoš volt a legjobb játékosunk” – dicsérte Stanislav Griga a meccs után a Plzeň csatárát, aki Vladimír Weiss kapitánykodása idején nem sok szóhoz jutott a nemzeti tizenegyben. Maga a játékos viszont önkritikusan nyilatkozott a teljesítményéről: „Az utóbbi időben nem megy a góllövés. Jobb is, hogy már vége a szezonnak.”

A hollandok szezonja viszont bizonyos értelemben még csak most kezdődik – az Oranje az egy hét múlva kezdődő Európa-bajnokság egyik legnagyobb esélyese lesz. A szlovákok ellen magabiztosan hozták is a meccset (nem úgy, mint Bulgária ellen négy nappal korábban), Van der Vaart felső kapufát lőtt, Afellay nem találta el az üres kaput, a 75. percben azonban Van der Vaart egy gyors akció végén megszerezte a hollandok második találatát.

„A bolgárok elleni 2:1-es vereség után úgy éreztem, Hollandiában 16 millió szövetségi kapitány van. Mindenki kritizált, pedig az a célom, hogy az első Eb-meccsre a legjobb formában legyünk. Afellay most bizonyította, mekkora tehetség” – kommentálta a találkozót Bert van Marwijk, a hollandok szakvezetője. (TASR, SITA)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?